avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am radiat I.I. dar mașina nu a fost trecută pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am radiat I.I. dar mașina nu a fost trecută pe persoană fizică. Cum să procedez? Sunt plimbat între instituții și nu primesc un răspuns concret

In primavara anului 2017 am radiat ii-ul pe care il detineam. din pacate masina ce era achizitionata pe aceasta intreprindere individuala nu a fost trecuta pe persoana fizica si a ramas in proprietatea ii si dupa radiere. de accea , pe talonul masinii apare ca proprietar ii-ul, la fel si la serviciul de impozite. ce pot face acum, dupa radierea masini pentru a o putea trece pe persoana fizica? Exista vreo lege care sa spuna ca patrimoniul ii ramane in posesia persoanei fizice dupa radiere? in prezent, pentru rezolvarea problemei, cei de la impozite ma trimit la cei de la registrul comertului iar acestia dau din umeri si ma trimit la impozite.....
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alchrom , utilizator 09:19, 16 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ramane asa automat ci trebuia sa v-o vindeti catre dumneavoastra ca persoana fizica cu factura si contract de vanzare cumparare la notar si sa treceti acel venit in declaratia depusa la finante pe I.I. pentru a fi impozitat. Si cu acest contract o scadeati de la impozite si taxe de pe I.I. si o treceati pe persoana fizica. Acelasi lucru si la politie. Ma indoiesc ca nu stiati dar ati crezut ca merge si asa. Si uite ca nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Nu m-am gandit o secunda la treaba asta. Avand in vedere situatia ce se poate face acum?

Am si o alta intrebare care deriva din raspunsul dumneavoasta. Daca nu am bani sa cumpar masina de la i.i. nu pot inchide i.i. din aceasta cauza?

Multumesc pentru ajutor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati vandut-o, nu aveti ce impozit sa platiti si ramane sa inchideti asa cum este I.I.. Va redau din codul fiscal ART. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate
(2) Venitul brut cuprinde:
c) câștigurile din transferul activelor din patrimoniul afacerii, utilizate într-o activitate independentă, exclusiv contravaloarea bunurilor rămase după încetarea definitivă a activității;
Mergeti la directia de impozite si taxe si la politie cu dovada adieri I.I. de la registrul comertului, spuneti ca ati radiat I.I. si o sa va spuna ei ce sa faceti pentru a trece masina si in acte pe persoana fizica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.
Voi reveni cu update cand rezolv problema pentru altii care au aceeasi problema.
Buna ziua! Ati reusit sa rezolvati problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere intreprindere individuala paultk paultk Buna ziua! Doresc radierea unei I.I. Am cateva obiecte de inventar.Acestea vor trebui trecute in posesia persoanei fizice pe baza unui proces verbal ,fiecare ... (vezi toată discuția)
Cum sa stopez avizele de plata impozit proprietate pentru o firma radiata ? george769 george769 Am avut o firma SRL pe care am radiat-o dar continua sa imi solicite impozit cladiri pentru partea din proprietate care a fost trecuta pe numele sociatatii; in ... (vezi toată discuția)
Transfer stocuri pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)