avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rupere sigiliu Robinet instalatie gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rupere sigiliu Robinet instalatie gaze

Buna ziua,

In cursul zilei de ieri 22.01.2019 cei de la Distri GAZ au venit si au inchis robinetul la gaze si au pus sigiliu.

Motiviul sigilarii: Lipsa sistem detectie gaz coloana - casa scarii

Situatia :
Coloana de separatie gaze pentur mai multi locatari din acelasi bloc (aprox 12) . In 8 decembrie 2018 am facut revizia la gaze si iscirizarea centralei, asa ca cel care a facut revizia (GrandGaz) a trecut la note lipsa acestui sistem pe casa scarii, obligat fiind(bine , a fost foarte dragut ca nu m-a anuntat ca exista posibilitatea ca gazul sa fie oprit).
Tot in Decembrie 2018 11.12.2018 cei de la ANRE au dat un comunicat de presa cum ca si pentru coloana de separatie trebuie instalata electrovana si senzori pe casa scarii. [ link extern ] .
Din partea Distrigaz si ENGIE nu a fost trimisa nici o notificare in acest sens.

Instalatia mea pana la coloana de pe casa scarii are revizia buna doar ca cei de la distri gaz ma obliga acum sa instalez sistemul de detectie gaze pentru coloana comuna si sa refac revizia pentru a imi deschide gazele.

Prima intrebare la care raspunsul lor(Distrigaz 0219376) este: pentur ca asa scrie in fisa mea de evidenta = > Daca in fisa de evidenta scrie ca instalatia/coloana de pe casa scarii nu are electrovana, de ce mi-au oprit instalatia din casa care este perfect functionala obligandu-ma sa fac aceasta instalatie daca mai vreau gaze (asta implica sa vorbesc eu cu locatarii implicati sa vorbesc eu cu o firma..etc..etc. practic sa fac eu notificarea care trebuia sa vina de la furnizor doar pentru ca am fost primul care a facut revizia.)

A 2-a intrebare : Ce se intampla daca rup sigiliul si dau drumu la gaze?

A-3a intrebare: Consider ca oprirea instalatie de gaze din apartament este abuziva ei nu au remediat problema sau eliminat riscul..coloana de separatie are gaze si orice pericol a existat inainte, exista si acum dupa oprirea robinetului la apartamentul meu. Aseara am dormit in frig cu un copil de 1 an si 3 luni fara apa calda si caldura. As putea sa fac o plangere in acest sens?

In bloc am vecini saritor, dar si o parte pe care nu ii intereseaza ca si lor li se va opri gazul la prima revizie pentru ca cei care fac revizia sunt obligati sa noteze lipsa sistemuli pe casa scarii, momentan nefiind cazul la ei nu vor fi interesati sa instalam sistemul astefel incat sa imi porneasca mie gazele, pentru simplu fapt ca ei nu au o problema si acest lucru implica costuri.

Asadar diseara eu vreau sa rup sigiliul si sa dau drumu la gaze (care vor trece prin contor deci voi plati consumul, nu este furt), fiind intr-o zona accesibila public/locatari, sunt primul suspect (avand problema) dar acest lucru poate fi facut de oricine, asa ca sa demonstreze.

Totodata, ma intereseaza care ar fi amenda sau ce ar putea face?

Multumesc
Alex (Bucuresti)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
AlexSa13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 12:17, 24 Ianuarie 2019
Sa nu ajungeti in situatia in care amenda sa fie raul cel mai mic.
Cu gazele nu este de joaca. Si, unde este lege nu este tocmeala. Cine raspunde daca apare o scurgere de gaze pe undeva si in lipsa senzorului si electrovanei, se produce un eveniment?
Cat valoreaza lucrarea respectiva? Dar viata dvs si a familiei? Dar vietile celorlalti din imobil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pericol de explozie! bună ziua! vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in ... Padre19 Padre19 Bună ziua! Vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in miez de noapte sa desființeze vechea țeavă de gaze a blocului ( încă funcțională ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea senzorului si electrovanei MinaLumi MinaLumi Esti obligat de lege (si in acest caz care lege?) sa montezi senzor si electrovana la teava veche de gaze, daca esti racordat la o teava noua de gaze? Precizez ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)