avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CINE PLĂTEŞTE IMPOZITUL PE TEREN?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CINE PLĂTEŞTE IMPOZITUL PE TEREN?

Bunicii mei au decedat acum, aproximativ 25 ani. Succesiunea nu a fost dezbătută nici până în prezent. Nu cred că a fost emis niciun certificat de moştenitor, fiind 4 surori. Recent mama mea a primit de la primăria respectivă înştiinţare cu privire la plata impozitului pe teren. Având în vedere că nu are decât vocaţie la moştenire, nu a acceptat nici expres, nici tacit moştenirea, nu s-a emis titlu de proprietate, este îndreptăţită primăria să perceapă impozitul pe teren/terenuri de la mama mea?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:08, 23 Ianuarie 2019
Nu cred ca asta a fost ideea notificarii. Pur si simplu mama dvs a fost instiintata ca exista niste datorii, care trebuie achitate.
Au trecut deja 25 de ani, o sa mai treaca inca 25. Daca mama dvs si matusile stau asa, datoriile o sa se acumuleze. Credeti ca primaria o sa stea sa se uite cum cresc sumele, doar pentru ca mostenirea nu a fost dezbatuta?
Probabil a fost mai la indemana sa trimita mamei dvs sau asa s-a nimerit. Din economie de hartie, plicuri si taxe postale.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-succesiune Mihaill Mihaill Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii ioana.alexandra ioana.alexandra Este adevarat ca termenul pt. deschiderea succesiunii este de 3 ani? Parintii au decedat in urma cu 2 ani. Fratele meu nu vrea sa deschida succesiunea.Ce se ... (vezi toată discuția)
Calitate de mostenitor negut negut Daca am aflat de decesul unei rude dupa 2 ani de la deces si succesiunea s-a facut deja,mai pot revendica dreptul meu care l-as fi avut de mostenitor? (vezi toată discuția)