avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare silita

Care este valoarea taxei de timbru judiciar pt. o cerere de suspendare a executarii silite (2.330 lei) si ce inseamna "pana la solutionarea contestatiei la executare"? pana la pronuntarea pe fond sau si in apel?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia in care doriti sa suspendati executarea silita pana la solutionarea contestatiei, aceasta solicitare se face in cadrul contestatiei la executare. Pana la solutionarea cererii de suspendare, care de obicei se judeca odata cu contestatia, pueti formula separat o cerere de suspendare provizorie, care opereaza pana la solutionarea suspendarii facute in cadrul contestatiei la executare.
Taxa pt suspendare este de 50 lei, si trebuie, pt ca instanta sa va poata judeca cererea de suspendare, sa consemnati o cautiune in cuantum de :

0%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;
1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;
5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;
14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

In cazul dvs cautiunea este de 10%, intrucat aveti o creanta pana in 10.000 lei.
Deci, trebuie sa platiti 50 lei, taxa de trimbru pt cererea de uspendare si sa consemnati la CEC o cautiune de 10% din sum de 2330 lei

Suspoendarea executarii silite se obtine pana la solutionarea defintiva a contestatiei, deci si pt apel.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare alexandra1962 alexandra1962 Am introdus o contestație la executare silita pe motivul prescripției datoriei care a avut loc deja în 2015.. Executarea se suspenda pina la judecarea ... (vezi toată discuția)
Datorie, recurs la executare, stopare poprire vicente73 vicente73 buna seara.daca am o executare silita pe salariu si nefiind multumit cu decizia tribunalului in acest caz am facut recurs la aceasta decizie ,se poate executa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)