avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma de munca

Bună seara! Se pot încheia 2 contracte de munca, cu norma întreaga fiecare- 7h/zi, la 2 angajatori diferiți?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 29 Ianuarie 2019
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia doua c.i.m. cu timp partial. cu doi angajatori diferiti.
Cred ca ar trebui sa precizez ca un CIM ar fi pe funcția de medic rezident cu norma întreaga 7h/zi și alt CIM ar fi pe funcția de medic specialist în Ambulatoriu integrat, tot 7h/zi (in contract cu CAS), ambele la spitale de stat diferite. Unde ar trebui declarata norma de baza și dacă se mai acorda sporuri salariale (spor de vechime), și alte beneficii: tichete de masă? Va mulțumesc!
Nu conteaza angajatorii ... functia de baza o puteti declara la unul din cele doua spitale , iar tichetele de masa le primiti numai de la angajatorul unde aveti functia de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati ESTITINA ESTITINA Buna ziua As dori sa aflu daca un asistent medical sef cu norma intreaga poate sa si pastreze atit functia cit si norma intreaga dupa terminarea facultatii de ... (vezi toată discuția)
Norma de lucru medic Maria780 Maria780 Buna ziua! Intrucat nu am reusit sa gasesc legislatia clara, ma intereseaza legea actuala privind numarul de norme pe care le poate efectua un medic si daca ... (vezi toată discuția)
Cumul de funcții la stat nicoletacialacu nicoletacialacu Buna seara . Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea situație in care ma aflu :ocupația mea este de farmacist și in luna Noiembrie in acest an ... (vezi toată discuția)