avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce trebuie sainteleg din asta ..?!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce trebuie sainteleg din asta ..?!

Am intalnit mai multe situatii in care normele de aplicare ale unei legi,exced anumite prevederi enuntate in mod explicit, chiar in textul de lege. Cat de corect este, sau ce anume imi scapa de nu inteleg ?
Exemplu: o persoana cu handicap grav, beneficiaza de scutire impozit pe cladiri pentru partea sa de coproprietate. ( Cod fiscal art 464 al 1 lit.t.). La al.6 din acelasi articol, se prevede faptul ca aceasta (scutirea, inteleg eu) se aplica incepand cu 1 ale lunii urmatoare depunerii documentelor,, la serv taxe/ipoz..
In normele de aplicare CF, termenul de la care opereza scutirea este 1 ianuarie, a anului urmator (in care s-au depus documentele.) si nu a lunii urmatoare..
Aceasta explicatie (norme de aplicare CF) am primit-o si eu de la serv taxe si impozite ( degeaba depun in febr.2019 , ca tot din ian 2020 se va aplica, daca certificatul de handicap mai este valabil, bineinteles).
Revin cu intrebarea , ce anume trebuie sa inteleg, ca normele de aplicare pot modifica prevederile legii din care deriva ? sau altceva imi scapa ?!
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
mayer, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impozite persoane cu handicap mmarcelcozma mmarcelcozma Daca ma puteti ajuta cu un sfat . Mama mea a fost incadrata in grad de handicap 2 accentuat in februarie 2016 . Cand am dus la primarie actele pentru plata ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite cladiri si masini pentru persoane fizice sfeta sfeta Am certificat de handicap grav permanent din 2009 si nu plateam impozit pe cladire si teren pana anul acesta cand mi s-a transmis ca din 2016 trebuie sa ... (vezi toată discuția)