Am intalnit mai multe situatii in care normele de aplicare ale unei legi,exced anumite prevederi enuntate in mod explicit, chiar in textul de lege. Cat de corect este, sau ce anume imi scapa de nu inteleg ?
Exemplu: o persoana cu handicap grav, beneficiaza de scutire impozit pe cladiri pentru partea sa de coproprietate. ( Cod fiscal art 464 al 1 lit.t.). La al.6 din acelasi articol, se prevede faptul ca aceasta (scutirea, inteleg eu) se aplica incepand cu 1 ale lunii urmatoare depunerii documentelor,, la serv taxe/ipoz..
In normele de aplicare CF, termenul de la care opereza scutirea este 1 ianuarie, a anului urmator (in care s-au depus documentele.) si nu a lunii urmatoare..
Aceasta explicatie (norme de aplicare CF) am primit-o si eu de la serv taxe si impozite ( degeaba depun in febr.2019 , ca tot din ian 2020 se va aplica, daca certificatul de handicap mai este valabil, bineinteles).
Revin cu intrebarea , ce anume trebuie sa inteleg, ca normele de aplicare pot modifica prevederile legii din care deriva ? sau altceva imi scapa ?!
Multumesc !