avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Bună seara, am fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Persoana din vina careia sa produs accidentul si-a recunoscut vina am încheiat constatarea amiabilă de accident și urmează să ne prezentăm pentru despăgubiri.
Întrebarea mea este dacă eu nu am avut asigurare obligatorie există riscul de a nu fi despăgubit de către societatea de asigurare. Dacă da aș dori să știu unde este stipulat acest lucru. Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
florin 71, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 03:25, 5 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Asigurătorul celui vinovat trebuie sa va despăgubească ca păgubit, indiferent dacă aveți RCA sau nu.
Însă mare grija pe viitor, sancțiunea dacă va prinde politia nu e una mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ușor, păgubitul cu rca expirat: e adevărat că asigurătorul nu-i va plăti despăgubire în acest caz? atomix60 atomix60 Buna ziua, am avut un mic accident (fara victime) cu un alt participant la trafic in parcarea unui magazin, mai exact soferul a dat cu spatele si mi-a rupt ... (vezi toată discuția)
Responsabili dupa ancheta dabc111111 dabc111111 Cazul este unul mediatizat fiind vorba despre un autobuz rasturnat pe un dig din Tulcea acum 2 ani,soldat cu 4 victime. Acum 1 saptamana am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala prin accident rutier. polita asigurare Mihaela Enache Mihaela Enache in noiembrie 2009 s-a produs un accident rutier. soferul a fost scos de sub urmarire penala pt vatamarea corporala a unui biciclist, retinandu-se culpa ... (vezi toată discuția)