avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sulta

Pe cf este inscrisa o sulta, dar persoana respectiva este decedata si se pare ca mostenirea este vacanta. Ce trebuie sa fac pentru a putea radia sulta?
Nu ati precizat ce calitate aveti de proprietar , debitor sau creditor al sultei ? Sulta se radiaza daca se achita si se da o declaratie notariala in acest sens. Pentru alte situatii veti solicita prin instanta sa se constate ca e achitata , ori prescrisa etc.
sau functionar la primarie.. altfel nu vad interesul de radiere al sultei.
Doresc sa nu mai am sarcini pe cf
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
muresan mariana, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Intradevar, nu am fost foarte precisa.
Am calitatea de proprietar si doresc sa platesc sulta, dar persoana respectiva este decedata si fara mostenitori. In acest caz se poate rezolva la notar sau numai prin instanta?
cum ati ajuns proprietar ?
Ori mostenirea e vacanta sau sunteti proprietar...

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta ipoteca legala din cartea funciara bibliopod bibliopod In urma unui proces de iesire din indiviziune finalizat in 2004, mama mea, descendent de gradul I, trebuia sa plateasca o sulta egalizatorie in valoare de ... (vezi toată discuția)
Radiere notari carte funciara icarmi icarmi In urma unei sentinte din 15.10.2007 de iesire din indiviziune mi s-a stabilit o sulta de 527.1 lei in favoarea unei persoane LM de existenta careia nu stim ... (vezi toată discuția)