avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi data in judecata pentru neplata daca s-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi data in judecata pentru neplata daca s-a comandat o lucrare de reparatie la condominiu cu care eu nu am fost de acord, specificand dinainte punctele slabe si faptul ca nu voi putea plati?

Buna ziua. Sunt proprietara la un apartament dintr-un imobil monument istoric, de curand s-a decis repararea fatadei imobilului dupa ce consiliul local a trimis adresa catre toti proprietarii de imobile din zona centrala a orasului sa se angajeze in refatadizarea cladirilor mai mult sau mai putin deteriorate. S-a adus la sedinta locatarilor o oferta de la o firma care a demarat lucrarea, iar banii - cota parte fiecarui apartament - s-au platit de catre aproape toti locatarii, eu ramanand in urma din cauza unor probleme personale. Eu personal mai sunt restanta cu cca jumatate din suma, reusind sa achit doar in rate mai mici.
Intre timp s-a ivit problema refacerii acoperisului la imobil, deoarece acesta este puternic deteriorat. Sunt direct interesata de acest aspect, deoarece apartamentul meu se afla chiar sub pod, iar in pod curge apa, ne-a inundat deja. Acest lucru am tot anuntat in ultimii 1o ani, dar nu am fost luata in serios de catre presedintele asociatiei, nu s-a intervenit cu oameni meseriasi. Cand am putut, am mai carpit noi ca sa nu ne curga apa in casa. Acum, noi toti locatarii am cazut de acord cu faptul ca trebuie reparat acoperisul integral. Doar ca restul locatarilor vor sa faca lucrarea cu aceeasi firma care a lucrat la fatada. Eu ma opun din mai multe motive: 1. cand au fost in pod sa verifice starea acoperisului, au dizlocat cateva tigle, pe care nu le-au mai pus la loc iar noi ne-am trezit cu alta paguba, inca o inundatie pe tavan. I-am anuntat, intr-un tarziu au pus inapoi tiglele cu comentariile de rigoare si cu negarea faptului ca ei ar fi cauzat paguba. 2. in oferta nu specifica perioada de garantie a lucrarii. 3. nu exista contraoferta pentru repararea acoperisului. Nu in ultimul rand, anul acesta nu pot sa contribui cu alte mii de euro la aceste reparatii, lucru care am anuntat in scris catre toti proprietarii. Problema e ca ceilalti proprietari m-au atacat ca sunt rau-platnica, ma lovesc de foarte multa rautate din partea lor, inclusiv amenintari cu datul in judecata daca nu voi plati la timp - adica in maxim 3o de zile de la semnarea contractului cu constructorul. Repet, lucrarea inca nu este comandata, si se pare ca desi mai exista vecini carora li se pare prea scumpa oferta si si ei ar astepta contraoferta, nu prea dau glas parerii lor.
Sugestia mea era sa se inceapa adunarea banilor si cand se aduna, abia atunci sa comandam lucrarea. Tot asa am cerut sa ce ceara si contraoferte. Sunt vorbe desarte, si sunt atacata si amenintata in continuare.
Intrebarea mea este care imi sunt drepturile in aceasta situatie?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Vilmaretta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:24, 8 Februarie 2019
Buna seara,
Administratia se poate adresa instantei solicitand obligarea la plata cotei ce va revine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteati da in judecata asociatia daca va inunda din acoperis.

Nu puteti scapa de platile comune indiferent daca ati fost sau nu de acord.
Insa, modul in care s-a respectat sau nu legea va poate da dreptul de a contesta in justitie actul incheiat.
Mergeti cu actele la avocat daca vreti sa va lamuriti sub aspectul legalitatii deoarece trebuie analizate atent.
In imobilele de locuit in comun administrarea partilor comune se realizeaza fie in temeiul disp L nr 196/2018 fie a disp cod civil privind partea comuna de condominiu
Puteti negocia incheierea unui angajament de plata pentru a indeparta situatia neplacuta de a fi actionata in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijire parte comuna sanda123 sanda123 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 2 nivele, cu acoperis de tigla, a carui pod este considerat uscator. Majoritatea locatarilor isi intind hainele acolo, dar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc in targu jiu si in urma cutremurelor de saptamana ... Laura.Cristiana Laura.Cristiana Buna ziua! Locuiesc in Targu Jiu si in urma cutremurelor de saptamana aceasta, cateva caramizi din cosurile de fum de pe bloc s-au desprins si au afectat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acoperisul euro3 euro3 Buna seara Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute,locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj care este acoperit cu tigla ,si din cauza timpulu ifiind ... (vezi toată discuția)