avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am rugămintea să-mi clarificați cum se procedează ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am rugămintea să-mi clarificați cum se procedează la calculul cheltuielilor de întreținere în cazul în care lipsesc din apartament o perioadă îndelungată

Buna ziua. Am rugamintea sa clarificati cum se procedeaza la plata cheltuielilor de intretinere in cazul in care lipsesc din aparatament o perioada semnificativa (3 ani). Blocul are centrala termica pe scara. Inteleg si sunt de acord ca pe perioada absentei mele sa contribui la cheltuielile generale cu curatenia pe scara, iluminat scara, reparatii comune (etc) caci apartamentul este parte din bloc. Nu inteleg de ce daca am lasat caloriferele inchise, Administratorul ma pune sa platesc cheltuieli de incalzire ca si cand in apartament ar sta totusi o persoana, cand nici macar tevi la vedere nu exista. Poate ca nu m-ar deranja asa de mult daca nu s-ar adauga in fiecare luna toamna, iarna, primavara cate 500 RON pe un beneficiu de care NIMENI nu are parte in apartament. Va multumesc pentru timpul acordat clarificarii, ar ajuta sa citati si cadrul legal care sustine argumentatia Dvs.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:54, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum d edate relevante
Nu avem de unde sa cunoastem execat cu speta cu care va confruntati
Aveti instalate repartitoare de cost ?
Aveti document incheiat de catre asociatia de proprietari ca apartamentul nu este locuit iar vanele de alimentare calorifere sunt inchise si sigilate ?
Raspund pe rand:
1. Aparatamentele nu au instalate repartitoare de cost, deci nici apartamentul nostru nu are.
2. Vanele de alimentare nu sunt sigilate, dar sunt lasate de noi pe pozitia inchis.
3. Avem transmisa instiintare oficiala (scrisoare lasata la Administratie) despre plecarea din tara, de care Administratorul a luat nota (a semnat pe o copie pe care o avem ca stie de situatie).
Administratorul nu ne-a spus nimic despre faptul ca se poate incheia un contract cu Administratia, din contra: ne-a spus ca legea este cea care obliga fiecare apartament sa "apara, in scopul platii cheltuielilor de intretinere, cu cate o persoana in apartament" chiar daca apartamentul nu este locuit de nimeni.

Astept in continuare clarificarea Dvs. in lumina detaliilor de mai sus.
Va multumesc foarte mult.
ne-a spus ca legea este cea care obliga fiecare apartament sa "apara, in scopul platii cheltuielilor de intretinere, cu cate o persoana in apartament
"
Eronat !
Legiuitorul nu a prevazut astfel de dispozitie
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare solutionarii legale a situatiei
Da, Legea nu prevede ca ar fi obligatoriu trecerea a minim 1 (una) persoana la intrertinere in situatia descrisa.
Pentru cheltuielile cu incalzirea locuintei, situatia este putin mai complicata. De ce ? Pentru ca daca dvs. ati inchis robinetii (tur-retur) de la fiecare calorifer, nimeni nu poate garanta ca acel calorifer nu incalzeste, macar ocazional...
Mergeti la sediul as. prop., discutati cu presedintele, sugerati-ii ca in sezonul urmator o sa blindati fiecare intrare-iesire din calorifer - care vor trebui sigilate si atunci nu mai platiti cheltuieli cu incalzirea locuintei, dar vi se vor repartiza totusi costuri cu incalzirea spatiilor comune (sume in general mici). Nu o sa vi se repartizeze costuri / persoana, insa o sa vi se repartizeze costuri proportionale cu cota-parte indiviza de proprietate, inclusiv reparatii.
Parerea mea este ca totusi locuinta sa fie supravegheata din timp in timp de catre o persoana din famile, care o sa va achite si intretinerea - sa nu vi se calculeze penalitati.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator dubios ares_x ares_x am si eu o nelamurire....la noi in bloc sunt garsoniere pe partea stanga apartamente cu 2 camere pe centrul palierului si apartemanete cu 3 camere pe partea ... (vezi toată discuția)
Plata pentru tevile de caldura nahi nahi Buna ziua, doresc sa formulez si eu o intrebare referitoare la tevile de caldura care trec prin apartamentul mamei mele. Doresc sa mentionez ca mama are ... (vezi toată discuția)
Facturi mari:apartament nelocuit ContSters252386 ContSters252386 buna seara as dori si eu daca se poate sa ma lamureasca cineva . am un apartament si de mai mult de un an nu locuieste nimeni in el ,nu sunt debransat de la ... (vezi toată discuția)