avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar de pensionare

in momentul cand intocmesc dosarul pentru pensionare, daca sunt angajata cu contract de munca, cum procedez? merg la sediul firmei sa imi intrerupa contractul de munca sau nu?, imi depun de
misia? va rog ajutati ma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 12 Februarie 2019
Dosarul pentru ce fel de pensie il depuneti ?
pensie anticipata
Pt limita de varsta!Multumesc pt promptitudine.
elenalenuta a scris:

pensie anticipata



In acest caz, c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei anticipate,
VCElena a scris:

Pt limita de varsta!Multumesc pt promptitudine.



In acest caz, c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter exceptional, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, in termen de 60 de zile calendaristice anterior implinirii conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la varsta de 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta femei mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Am o salariata care peste o luna indeplineste conditiile conditiile de pensie limita varsta cu vechime minina la varsta de 61 ani si 2 luni. Conform ... (vezi toată discuția)
Pensionare mony47bz mony47bz un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)