avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deductibilitate fiscala PF pensii private + servicii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deductibilitate fiscala PF pensii private + servicii medicale

Buna ziua.
Lucrez la o firma privata si vreau sa imi fac un abonament lunar ptr servicii medicale si in acelasi timp sa contribui la pilonul III de pensii private.
Deductibilitatea fiscala este de 400 Eur/an cumulat (serv med + pensie) sau 400 eur ptr serv medicale si 400 eur ptr pensii private?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Educatie financiara aplicata , Consultant asigurari 10:56, 6 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Conform art. 78 din Codul fiscal deductibilitatea este echivalentul in lei a 400 euro pentru pensia facultativa si exact aceiasi suma si pentru asigurarea medicala privata. In cazul in care se face un contract intre angajator si o societate de asigurari, atunci deductibilitatea ii revine angajatorului. Bineinteles, daca el prefera sa plateasca pentru toti angajatii prima lunara si sa ii motiveze pe acestia cu un bonus de fidelitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)
Contributia suportata de angajat la pensia facultativa pilon iii hr.adswizz hr.adswizz Va rugam sa ne ajutati cu aceasta intrebare in legatura cu contributia suportata de angajat la Pensia Facultativa Pilon III : \"ART. 78, alin. (2) Impozitul ... (vezi toată discuția)
Pensii fac. platite de angajator celineceline celineceline Se platesc contributii CAS, CASS și Somaj pentru contributiile la pilonul III achitate de anagajator in numele angajatului ? (vezi toată discuția)