avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare RCA conditionata de reinmatriculare pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare RCA conditionata de reinmatriculare pe numele mostenitorului.

Buna ziua, Mostenitor testamentar al fostului sot ( legal intervenise divortul cu cativa ani inainte) a dobandit dreptul de proprietate pentru un autoturism inmatriculat in alt judet in nov 2017 . Dupa dezbaterea succesiunii a transferat dosarul la administratia financiara de care apartine. Nu circula cu masina decat atunci când este absolut necesar pentru ca intentioneaza sa o vanda. Deoarece a expirat ITP-ul si Service-ul are nevoie de asigurare pentru a putea circula. Agentul de asigurari contactat i-a spus ca nu-i poate face asigurare pentru ca proprietarul initial e decedat iar mostenitorul are doar certificatul de legatar care nu este suficient. Actele masinii trebuie sa figureze si ele pe numele sau. Dovada dreptului de proprietate se face citez ,, cu Cartea de identitate si certificatul de inmatriculare,, . Cautand pe net sunt mesaje vechi, anterioare anului 2018. Care sunt ultimile reglementari legale? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si indrumari.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:00, 15 Februarie 2019
Cartea se schimba la ANAF si certificatul la politie.
Apoi cu numele noului proprietar in acte, puteti face RCA.
S-au schmbat cumva dispzitiile legale privind eliberarea cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare?
Stiu ca cartea de identitate a vehiculuui se obtine de la RAR, nu de la ANAF, iar certificatul de inmatriculare de la DPRCIV din cadrul institutiei Prefectului, nu de la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire masina veve87 veve87 Buna ziua.Am mostenit o masina anul trecut: Euro 2, ultima inmatriculate 2005.Am certificatul de mostenitor, cartea de identitate, certificatul de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto sainescualex1997 sainescualex1997 buna ziua mi-a fost retinut talonul auto pentru ca nu am avut contract de vanzare cumparare, as putea sa inscriu masina din nou fara certificat? am doar cartea ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)