avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Datele personale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Datele personale

Pentru pensionari se cere pentru eliberarea unui card de calatorie:
"Vă rugăm sa completați acest formular și să îl depuneți la oricare dintre unitățile de vânzare din rețeaua STB S.A., însoțit de copia talonului de pensie și a actului de identitate.."
Intrebare: Este normal si legal sa dai o copie a BI sau CI unui functionar? Nu ar trebui numai sa-l arati fara a intra cei de la STB in posesia seriei si nr. de BI sau CI si a CNP-ului? Oare prin aceasta nu se pot folosi datele la altceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ilie0001 , utilizator 23:06, 18 Februarie 2019
STB-ul trebuie sa dovedeasca faptul ca sunteti pensionar, ca sa-si recupereze banii de la autoritati. cum ar putea face acest lucru? in plus, STB este operator de date cu caracter personal (adica sunt autorizati)
Problema este ca aceste formulare se depun la orce chiosc STB de unde se dau carduri de calatorie. Cum se poate controla ca datele noastre nu se folosesc la altceva?
reiterez: este o firma autorizata sa prelucreze date personale. pentru acestea a facut dovada competentei si prudentei in operare. daca nu aveti incredere, lipsiti-va de aceasta facilitate. cand va duceti in fata justitiei, la primarie, anaf, etc., nu-I intrebati pe avocati, judecatori, grefieri, functionari,..., ce fac cu datele dvs.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
adriandimitriu, utilizator
Multumesc pentru raspuns, probabil ca aceasta este situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet veterinar privat-inregistrare date personale la proprietarii de animale scarletgeo scarletgeo Avem colectate date personale(nume,prenume,cnp,serie/numar Ci/Bi,adresa)la aproximativ 2000 de proprietari de animale(fosti si prezenti)pe statia noastra de ... (vezi toată discuția)
Solicitare copie buletin prin pagina fb Voluntari ASA Voluntari ASA Buna ziua. Ca ONG, prin pagina FB administram o campanie de sterilizari gratuite animale. Obisnuiam sa solicitam celor care se inscrie in campanie o copie ... (vezi toată discuția)
Salariul pe card trikitriki trikitriki angajatorul anunta angajatii ca salarul se va plati prin virament bancar la o anume banca agreata de angajator. Angajatii isi spun punctul de vedere si refuza ... (vezi toată discuția)