avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrare in legalitate cu un balcon
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrare in legalitate cu un balcon

Parintii mei au obtinut in luna mai 2017 autorizatie de constructie pentru un balcon situat la parter, pentru o persoana cu handicap (tatal meu). Au construit balconul, uitand sa anunte primaria de inceperea si finalizarea lucrarilor.

Intre timp, autorizatia a expirat (balconul s-a ridicat cand autorizatia era inca valabila), tatal meu a decedat, si mama mea doreste sa intre in legalitate cu acest balcon. Problema este ca am facut zeci de drumuri intre ISC, primarie, ingineri proiectanti, diriginti de santier, etc. Toti isi paseaza responsabilitatea de la unii la altii, si noi nu stim ce este de facut. Nu cunosc procedura legala, si toti oamenii cu care am discutat ma sfatuiesc sa merg in directii total diferite.

1. Cei de la ISC m-au trimis la primarie sa achit niste penalizari.
2. Cei de la primarie nu mi-au luat banii, mi-au dat o lista cu procese verbale de care am nevoie, mi-au spus sa caut un inginer proiectant.
3. Inginerul proiectant mi-a spus ca am nevoie de un diriginte de santier.
4. Dirigintele de santier mi-a spus ca imi trebuie o noua autorizatie, sa vorbesc cu un arhitect.
5. Arhitecta care a facut proiectul nu mai raspunde la telefon, am cautat alti arhitecti, nici unul "nu se baga" si ma trimit din nou la primarie.

Asta sunt doar cateva exemple de cum m-am plimbat de colo-colo, si tot nu stiu ce este de facut.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:19, 19 Februarie 2019
Va trebui sa o luati de la capat, plecand de la pct.5 spre pct.1 daca doriti sa fiti in legalitate. Din pacate este procedura actuala care se aplica in ctii.
Cel mai simplu contactati proiectant,refaceti proiectul in forma initiala
Ulterior va adresati primariei ca a fost executat balcomul
Acum, daca intrebati 100 persoane, o sa aveti 100 pareri diferite. Eu nu cred ca aveti nevoie de intrare in legalitate, ci doar de PV de receptie, deoarece ati avut autorizatie si ati construit in baza ei.
Ce lista de procese verbale v-au dat cei de la primarie?
Doamna de la primarie careia i-am prezentat pe scurt situatia, mi-a dat o foaie standard cu ce acte sunt necesare pentru a declara constructia finalizata. Necunoscand terminologia, ma gandesc ca poate unele din ele deja exista in dosarul meu, doar ca sunt denumite altfel.

Cateva exemple de pe lista:
- Comunicarea de incheie a lucrarilor.
- Memorii finalizare lucrari pe specialitati.
- Incadrarea constructiei in categoria de importanta.

Este exact cum ati spus si dvs: fiecare persoana cu care am discutat pana acum, are o alta parere. Unii imi spun ca trebuie sa iau tot procesul de la capat, sa caut un alt arhitect si sa refac dosarul pentru a obtine o noua autorizatie de constructie, si altii imi spun ca nu am nevoie de o alta autorizatie, ci doar de niste procese verbale constatatoare. Problema e ca toti isi dau cu parerea si nimeni nu imi spune efectiv ca ma poate ajuta.

In cele din urma, cred ca voi apela la un avocat.
Opinia cu reluarea si finalizarea procedurii de realizare proiect tehnic,solicitare autorizatie constructie,certificat de urbanism am avansat-o justificat de aspectul ca dv nu detineti documente succesive care sa ateste parcurgerea etapelor respective iar serviciul din primarie nu poate constata parcurgerea procedurii in lipsa documentelor justificative pe etape si natura lucrari
Neanuntand finalizarea lucrarilor si neperezentand documente justificative cu receptiile partiale si finale executie balcon este temeinic si legal ca primaria sa nu elibereze procesul verbal de receptie finala constructie in termenul stabilit in autorizatia de constructie
In momentul in care veti obtine proiect tehnic ,autorizatie de cnstructie certificat de urbanism,contactati operator economic autorizat carea sa va elibereze si documentele justificative ale parcurgerii etapelor edificarii constructiei-documente in baza carora serviciul din primarie va consemna procesul verbal de receptie finala constructie
Succes !

Alte discuții în legătură

Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)
Am o nelămurire. la construirea unei case în regie proprie ... MariusValentin MariusValentin Am o nelămurire. La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a fost emisă autorizația de construire Madalan Adrian Madalan Adrian Primăria a depășit termenul legal privind emiterea unei autorizații de construire, conform prevederilor stipulate în LEGEA nr. 50/1991, actualizată ... (vezi toată discuția)