Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

conducere autovehicul sub influenta substantei THC

buna seara...am si eu o intrebare pt cei ce sunt in masura de a raspunde...ieri 17-02-2019 am fost oprit de un echipaj rutier la un control de rutina din care a rezultat testarea antidrog la care a iesit THC pozitiv fara detinere fara accidente sau altele si fara a mai avea abateri rutiere similare(droguri)...am fost laMina Minovici (Sf. Ioan) pt recoltare probe urina si sange...mentionez ca inainte cu 2-3 ore fumasem cantitatea de 0.4 grame in patru persoane...deci logic cantitatea consumata de mine era undeva la 0.1grame maxim 0.2 grame...intrebarile mele sunt urmatoarele: 1-pe ce perioada pot ramane fara dreptul de a conduce? 2-care sunt riscurile la care sunt expus? 3-care ar fi procedura pt a reintra in posesia permisului de conducere? 4-cum ar trebui sa procedez pt o usurare a situatie? ... multumesc anticipat celor ce vor incerca sa ma ajute ...mentionez ca este prima abatere si sper ca se va lua in calcul si asta....drumuri bune tuturor!!
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
stoian_marian_f, utilizator
Domnule Stoian, este bine sa stiti ca altii apreciază foarte mult genul.de răspuns dat de doamna avocat Ioana si chiar preferă acest fel de răspuns.

Este bine sa fiti cuviincios pentru ca instanța poate sa va taxeze tare în caz contrar...
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule Claudiu..nu cred ca instanta este alcatuita din dumneavoastra si doamna Ioana Stoica...nu am injurat nu am jignit nu am criticat...am cerut insa niste raspunsuri pe intelesul meu nimic mai mult....lasand de-o parte toate astea...in momentul de fata discutam pe un forum....chiar daca eram nesimtit in vorbe aici pe forum nu exista instanta ca sa fiu taxat in caz contrar. Tocmai d'asta intrebam la modul general ... chiar si raspunsul dumneavoastra...(''Este bine sa fiti cuviincios pentru ca instanța poate sa va taxeze tare în caz contrar...'') ... pt mine era mai satisfacator decat termenii in care mi-a raspuns doamna avocat Ioana...asta ca sa nu mai amintim ca intr-un caz anterior doamna Ioana a avut acelasi raspuns la o intrebare similara legata de THC si dreptul de a mai conduce....eu zic ca raspunsul dansei este un articol luat cu copy-paste cine stie de unde si aplicat drept raspuns in dreptul la toate intrebarile postate pe acest site in legatura cu conducere sub influenta THC ... clar ca daca as fi inteles acesti termeni imi era mai usor sa citesc o pagina in codul penal sau unde se gaseau cateva raspunsuri satisfacatoare decat sa stau sa fac cont pe avocatnet.ro sau caut rubrici&forumuri cu avocati. multumesc pt intelegere si imi cer mii de scuze daca am deranjat pe cineva pt ca nu asta era intentia mea.
Este posibil sa dea copy paste.
Este un raspuns care pe unii ii ajuta si încântă iar pe altii nu.
Important este ca a vrut să va ajute.

Eu dau răspunsuri foarte scurte de fel.
Si la mine unora le place si altora nu...

Ideea este ca, se poate intampla ca ceea ce le place la unii sa nu le placă la altii.
este perfect adevarat si aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti...insa nu am facut nimic altceva in afara ca am spus ca nu imi sunt cunoscuti termenii...dumneavoastra daca nu va place ceva ...acceptati? clar nu...nici mie nu imi era suficient raspunsul doamnei avocat si drept dovada am cerut alt raspuns ... nu am spus ca doamna avocat sa se abtina sau sa nu isi dea cu parerea...nu o luati ca o chestie personala ca nici macar nu va cunosc..cum as putea? insa cred ca sunt intr-o situatie destul de complicata indiferent ca ma reprezinta un avocat sau nu... vroiam sa stiu la ce sa ma astept ...nimic mai mult...inca odata scuze daca am deranjat...multumesc si doamnei avocat pt intentie si tuturor celor ce fac cate o exceptie chiar si fara onorariu... in randul celor ce au nevoie de un sfat,ajutor etc... toate cele bune si spor la treaba!!
stoian_marian_f, utilizator
Exact, de intenție era vorba.

Sa stiti ca sunt avocați care nu explica deloc la clienti ce fac la proces.
Probabil din cauza ca acestia nu inteleg ce le spun.

Oricum, se putea intelege ceea ce era esențial.

Aveam si eu un mesaj dar vad ca a dispărut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Am condus un autoturism si am avut in etilotest 0,63 mg/l in aerul expirat si 1.10 in sange.m au incadrat la art 336 alin 1.cum pot face sa nu mi anuleze ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Jorge Asher Jorge Asher Buna ziua , va tog frumos sa ma ajutati cu un raspuns . Astazi am fost prins de politie conducand fara permis . politia ma oprit pentru neacordare de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere amana aplicarea pedepsei Ionut Alupului Ionut Alupului Buna ziua am si eu aceiasi problema ... instanta mia dat amanarea aplicari pedepsei iar procuroru a facut apel la ce trebuie sa ma astept in aceasta ... (vezi toată discuția)