avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Baxa de calcul pt concediul de odihna ramas din anii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Baxa de calcul pt concediul de odihna ramas din anii anteriori

Cum se calculeaza banii pt CO avand in vedere urmatoarea situatie: salariat cu vechime 20 ani la ultimul loc de munca, in septembrie 2017 am ramas in CM cod 14, pana in martie 2019! In 1 martie revin la serviciu cu drept de munca 4 ore (pensionat invaliditate grd 3 cu drept de munca max 4 ore)
Din anii anteriori CM au ramas neefectuate 18 zile CO/2017 si 26 zile /2018. Intrebarea este: care v a fi baza de calcul a retributiei aferente celor 44 de zile, avand in vedere ca incepand cu 1 martie incadrarea va fi pe 4 ore, dar dreptul la zilele de CO revine din anii in care am lucrat 8 ore?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: HR Business Advisers SRL , Consultant resurse umane 18:48, 19 Februarie 2019
Potrivit art. 106 (1) din Codul Muncii, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca.
Potrivit art. 150 (1) din Codul Muncii, pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin (1) din ultimile 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Prin urmare, daca veti avea concediu de odihna in luna martie, baza de calcul va fi formata din veniturile obtinute in lunile februarie, ianuarie si decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog, spuneti-mi la cate zile de concediu de odihna am dreptul daca lucrez o jumatate de norma iar functia de baza o am la un alt loc de munca.Va ... (vezi toată discuția)
Calcul co pentru 2 ore de munca pe saptamana mamica2013 mamica2013 Buna ziua, Cum calculez concediul de odihna la o persoana care este incadrata doar cu 2 ore pe saptamana. Multumesc (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)