avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SEDIU SOCIAL inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SEDIU SOCIAL inchiriat

Unde se muta firma mea, proprietarul ne pune la dispozitie 80% dintr-un spatiu, restul fiindu-i inchiriat altei firme. Ceea ce mi se pare ciudat este ca acolo, proprietarul si-a declarat sediul social. Dar a inchiriat fiecare colt al spatiului. E in regula?
Am depus deja dosarul la ORC, a fost in regula cu dovada sediului , dar ma intrebam asa...din perspectiva proprietarului...Probabil a declarat ca nu desfasoara activitate acolo si de aceea nu o fi problema ca inchiriaza tot spatiul pe care il are ca sediu social. Probabil a completat declaratia model 1- lipsa de activitate pe sediul social....
Deci e permis sa inchiriezi toata suprafata sediului social? Chiar m-ar interesa parerile voastre! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:54, 22 Noiembrie 2009
Art. 17 al.2 din Legea 31/1990, reglementeaza situatia in care la acelasi sediu pot functiona mai multe societati.
Probabil situatia descrisa de dvs. este cea de la lit a)
"Imobilul, prin structura lui, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite"
Nu ati precizat marimea spatiului si nici daca este compartimentat.
In momentul in care se depune dosarul nu se verifica daca in spatiul respectiv mai au sediul si alte societati, aceasta verificare se face de catre o alta persoana si veti afla la termen, de aceea va sfatuiesc sa va prezentati chiar daca nu aveti referat.

Colega mea are dreptate, daca spatiul permite nu este nicio problema, dar acest lucru trebuie sa rezulte din titlul de proprietate, judecatorul nu va semna cererea daca nu faceti dovada cu inscrisuri.
da este posibil

@DAIANA
Daca din intamplare aveti dosar la Bucuresti cu termen ...mai la vara #-o incercati intre timp sa verificati chiar dvs. printr-o cerere de furnizare informatii (vreo 10 lei taxa) cate SC se identifica a avea sediu pe acea adresa. Daca o SC apare cu sediul in str xxx nr. 5 (fara alte specificatii) se chema ca ocupa tot spatiul si veti avea probleme (daca nu va incadrati in excepiile prev de art 17, b. c.).


carmenmur a scris:

da este posibil


E posibil ce? Sa ploua? Sa ninga?
@carmenmur, n-am vazut niciodata un raspuns al dvs. in forum care sa aiba mai mult de un rand jumate. Si, fie nu exprima nimic, fie repeta tip papagal ce s-a mai scris.
De cele mai multe ori le-am sters. Dar daca nu v-ati prins de ce, poate devine mai limpede acum.
Trebuie sa specific ceva , pentru ca imi dau seama ca nu am facut-o initial , ci dimpotriva se intelege ca acolo ne mutam sediul. Ideea este ca acolo ne infiintam punct de lucruu, inchidem punctele pe care le avem in bucuresti si deschidem acolo un singur punct cu destinatie de birouri si depozit. Mutam si sediul, dar ramane in acelasi sector, insa la alta adresa.

In contratul de inchiriere pe care l-am depus ca dovada pt punctul de lucru pe care il infiintam acolo apare asa:
X.srl cu sediul social in Str. M, nr. 5 inchiriaza lui Ys.r.l. spatiul din Str. M, nr. 5, conform anexei iar in anexa se observa cum constructia este impartita in:
- spatiul A, hasurat pe care scrie denumirea noastra si
- spatiul B, cu denumirea celilalte firme care a inchiriat restul spatiului.
Si ma intrebam eu cum de firma care ne inchiriaza, Xsrl, are sediul declarat acolo....
Aici nu cred ca ar fi incident art. 17 din legea 31, pt ca nu e vorba de 2 sedii sociale la aceeasi adresa ci o firma cu un sediu social pe care il inchiriaza in totalitate catre 2 firme. Spatiul este intr-adevar compartimentat si permite functionarea mai multor firme!

Este legal? Voi avea probleme la registru?
Inca o data multumesc!

Alte discuții în legătură

Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Pfa - sediu profesional intr-o casa Frezia84 Frezia84 Urmeaza sa stabilim sediul profesional al PFA-ului intr-o casa. Intrebarile mele sunt: - trebuie sa individualizez cumva o camera in sensul stabilirii ... (vezi toată discuția)