avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Șicanare în trafic (depășire, încetinire, oprire ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Șicanare în trafic (depășire, încetinire, oprire în mijlocul străzii și semne obscene). Ce sancțiune poate primi cine face așa ceva?

Am fost șicanat in trafic de doi tineri care m-au depășit cu viteza si mi-au arătat lucruri obscene iar cand au ajuns în fața mea au încetinit masina de 3 ori in fata mea iar apoi au oprit în mijlocul străzii timp de 2 minute blocandu-mi banda de mers cînd m-am dat jos sa vad de ce au oprit în mijlocul străzii ei s-au dat jos si au sărit la bătaie atunci am sunat la 112 și a venit poliția da ar ei fugisera precizez ca aveam si un copil minor de 7 ani care a început să plăngă .Ce sancțiune poate primi acei INDIVIZI?

Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: calsn1313 , utilizator 14:11, 22 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot fi sancționați ambii, individual, cel puțin pentru contravenția prevăzută de art.2 pct.1 din Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor fapte de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:
„ART. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;”
Conform prevederilor art. 3 lit.b, sancțiunea contravențională este cuprinsă între 200 și 1000 lei:
„ ART. 3
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează după cum urmează:
...........................................................................................................................................................................................................
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) şi 28);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Injurii la locul de munca yanachis yanachis Va rog sa-mi spuneti daca, unei persoane i se aduc injurii la locul de munca, cu martori, aceasta poate depune plangere penala? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)