avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Otrava de mare risc - furadan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Otrava de mare risc - furadan

Stimate Doamne/Stimati Domni,
In primul rand invederez ca urmaresc discutiile pe acest forum de aproape 10 ani, si intotdeauna apreciez inalta calitate a raspunsurilor care se dau de specialistii in drept, avocati, consilieri juridici, etc.. problemelor ridicate.
Asadar solicit sprijinul Dvs calificat pentru o problema destul de spinoasa care mi-a afectat viata in urma cu aprox 5 ani.
Detin o casa la tara, in jud. GR, in anul 2014 cand am trecut intamplator pe la acea proprietate , am gasit in fata portii, dar si in imprejurimi inclusiv pe domeniul public momeli otravite - pungi cu otrava care mai tarziu s-au dovedit furadan, si un numar de caini morti - otraviti cu respectivele momeli.
Am sunat la 112, a venit politia si viceprimarul comunei si au constatat faptele. Mentionez ca nici unul nu a venit sa ridice cainii sau se decontamineze otrava, sau macar sa ridice probe, pentru a determina tipul de otrava. Am fost indemnat de cei prezenti sa duc probe cu otrava la Primarie, pentru a fi analizate ulterior.
M-am expus la risc, neavand pregatire in domeniu si nici echipament de protectie si am prelevat probele cu otrava, le-am dus cu masina personala la Primarie, unde au stat in jur de o saptamana fara ca nimeni sa faca ceva.
Am revenit si am discutat cu Viceprimarul care mi-a zis ca probele sunt tot acolo si ca nimeni nu le-a luat.
Le-am luat din nou cu masina personala si le-am dus la Bucuresti la un Institut de diagnostic care mi-a emis un buletin de analiza care confirma existenta furadanului in acele probe.
Am facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu. La interval dupa un an, la insistentele mele am fost audiat de Politia Baneasa.
Timp de 4 ani nu au gasit pe nimeni , anul trecut am cerut Primului Procuror un stadiu al cercetarilor , si mi s-a comunicat faptul ca dosarul a fost trecut in urma cu un an la cauze cu autor necunoscut, eu insa nu am fost informat de nimeni asupra acestui fapt, am contestat acest fapt, dar politia mi-a comunicat acelasi lucru. Mentionez ca in plangerea penala depusa cat si la contestatia depusa la Primul Procuror, acuzam si neglijenta in serviciu ale autoritatilor locale, prin care viata mi-a fost pusa in pericol de refuzul lor de analiza otrava si a decontamina zona, atat parchetul cat si politia pare sa ignore aspectul asta ?
Ce ar fi de facut in continuare ? ce tip de contestatii se mai pot face pe acest aspect ?
As aprecia din partea Specialistilor de pe acest forum si un cadru legal din legea penala la care s-ar incadra aceste neglijente ale autoritatilor locale.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: nucut , utilizator 21:11, 9 Aprilie 2019
Si eu sunt interesat de acest topic. In fiecare an in orasul Caracal, Olt mor animale din cauza furadanului, fie folosit de oameni fara suflet, agricultori sau chiar si primari pentru a scapa de problema cainilor fara stapani.

Din pacate cred ca singura solutie este sa nu mai avem incredere in institutiile statului ca vor rezolva vreodata ceva, ar trebui sa revenim la obiceiurile de pe vremea lui tataie cand se rezolvau lucrurile cu pumnii si picioarele.

Cititi acest articol si minunati-va!
[ link extern ] /
Perfect de acord cu Dvs, numai ca aici, erau sa moara si oameni cu acest furadan...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câine otrăvit, îi pot face dreptate? _Andra_ _Andra_ Buna seara,nu stiu fix care vecin dar unul dintre ei tot imi otrăvește câinii...ei sunt în curte și le aruncă peste gard și nu mi se pare corect chestia ... (vezi toată discuția)
Vecinul mi-a otrăvit câinele. cui aș putea să mă adresez? tudor_11 tudor_11 in urma cu opt ani de ziua mea mi-am luat un catel de rasa, rottweiler,l-am indragit, i-am facut carnet, toate vaccinurile,microcipat, inregistrat la politie, ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui spray pentru astm și influența acestuia asupra alcoolemiei: 1,3 la etilotest, 0,00 în analizele iml. pot obține dovadă cu drept de circulație? AdrianDorin AdrianDorin Aș dori să fac o cerere procurorului pt a îmi elibera o dovada cu drept de circulatie. Folosesc un spray pt astm care conține si etanol, în urma unui ... (vezi toată discuția)