avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua locuri de munca

Poti sa ai doua locuri de munca in acelasi timp? Sa ma angajez la o firma cu inceperea serviciului din data de 01.04.2019 si in aceeasi perioada sa fin in preaviz la alta firma pana in data de 30.04.2019 si o luna sa figurez ca angajat la ambele firme, este posibil si legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 27 Februarie 2019
Da, este posibil din punct de vedere legal, dar sa va permita timpul, angajatorii sa va desfasurati activitatea la ambele locuri de munca. Legal este in regula.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, mai puteti incheia un c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/ cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca nicoletavlaicu nicoletavlaicu poti lucra in doua locuri diferite cu 2 contracte de munca in acelasi timp? (vezi toată discuția)
Contract de munca Campean ilie Campean ilie Buna seara,pot avea doua contracte de munca de 8 ore fiecare la firme diferite,avand in vedere ca la unul dintre locuri de munca lucrez in acord si nu depind ... (vezi toată discuția)
Poate un salariat sa aiba mai multe cim uri? VivieneV VivieneV Buna ziua, daca sunt angajata la firma sau institutia x cu 8 ore pe zi , mai pot avea un alt contract de munca la o alta firma ? Daca da, cu cate ore pe zi? (vezi toată discuția)