avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii instalatie comuna de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii instalatie comuna de incalzire

Chiar la intrarea in blocul in care locuiesc a avut loc o avarie pe o conducta de la alimentarea cu agent termic .Cei de la Veolia Iasi au spus ca aceasta reparatie o pot efectua salariatii lor, dar costurile vor fi suportate de asociatia de proprietari.Toate au decurs bine, vazut in mare, pana la repartizarea cheltuielilor pe apartamente.Administratorul a repartizat cheltuielile dupa SET( suprafata echivalenta termic ) a fiecarui apartament.Cei cu centrala proprie nu au platit nimic.Art.85 din Legea 196/2018 spune ca ar fi trebuit sa fie facuta plata individuala dupa cota-parte-indiviza.A procedat corect administratorul?Pot face contestatie?
Cel mai recent răspuns: Petrigna , utilizator 15:16, 1 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru orice lucrare la instalatiile comune ale blocului repartizarea se face dupa cota parte indiviza.
Nu are nicio legatura SET cu asta.
Administratorul dvs nu are nicio legatura cu profesia asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalatia in dicutie reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018,reparatiile la partea comuna condominiu se repartizeaza functie de cota indiviza
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul si presedintele refuza sa recunoasca incalcarea legii si sustin in continuare varianta cu SET-ul pentru ca au interese obscure.Am studiat si eu legea si vad ca este asa cum sustineti dvs.Va multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate.Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea ... Rodi111 Rodi111 Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea sunt 2 calorifere mari si la fiecare étaj cate un calorifer.Cum se repartieza plata incalzirii pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma lamuriti cu o problema. la blocul in ... ancairo ancairo buna ziua. va rog sa ma lamuriti cu o problema. la blocul in care locuiesc, urmeaza a se face reparatii la acoperis si bazie, insa numai pentru casa scarii. as ... (vezi toată discuția)
Modalitate impartire cheltuieli de reparatii georgedr72 georgedr72 Exista oare o prevedere legala care sa- i dea dreptul presedintelui asociatiei de locatari sa imparta cheltuielile de raparatii efectuate in regim de urgenta ... (vezi toată discuția)