avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract de asociere in participatiune

O entitate ce detine licenta de organizare a jocurilor de noroc (societatea A) doreste sa incheie un contract de asociere in participatiune cu o alta entitate (societatea B) in scopul obtinerii de venituri.

Entitate A are urmatorul aport conform contract de asociere :
- detine licenta de organizare a jocurilor de noroc
-detine aparatele de joc tip slot machine ,spatiu si personalul pt propriu activitati joc de noroc

Entitatea B are urmatorul aport asigura salariati care repare aparatele de joc tip slot machine , firma avand licenta categoria a doua de la ONJN pentru astfel de servicii

in aceasta speta castigurile aferent fiecarei parti se distribuie in cota de 90 % pt entitate A si 10% pentru entitate B

Pentru a respecta legislatia in vigoare din punct de vedere juridic, fiscal si contabil :
- Societatea B are obligatia de a emite factura catre societatea A pentru cota parte primite de la societatea A, daca da cu tva se va intocmi factura ?

- Daca decont se va face pe care emite societatea A cu veniturile si cheltuielile aferent fiecarui luni, ajunge pt societatea B .Sau si societatea B trebuie sa faca un decont catre enitate A cu cheltuielile personalului si cu cheltuieli de deplasari pentru ca alta nu are in cazul meu?

- Daca societatea B este microintreprindere si preia venituir din joc de noroc prin contract de asociere in participatiune se trece la platitor impozit pe profit ?

- Din punct de vedere al Tva-ului societatea B este platitor de Tva dar societatea A nu este platitor de tva are activitate jocuri de noroc care este scutit, in cazul acesta ce obligatii revin pentru societate B din punct de vedere al TVA-ului ?

-Daca cineva are alte sugestii , idei poate sa vine .Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:39, 4 Martie 2019
Intre cele doua firme nu se intocmeste nicio factura si nu avem ce discuta despre tva. Se intocmeste un decont prin care se impart veniturile si cheltuielile.
Firmele raman platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, nu trebuie sa devina platitoare de impozit pe profit. (acel aliniat din Codul Fiscal care obliga firmele sa devina platitoare de impozit pe profit a fost abrogat ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jocuri de noroc ella_rad ella_rad Subiect: jocuri de noroc buna ziua.am si eu o intrebare legata de jocurile de noroc. firma (platitoare de tva)a incheiat un contract de asociere in ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la impozitul pe microintreprindere la impozitul pe profit. mirela woodgrad mirela woodgrad Buna ziua. Referitor la trecerea de la impozitul pe microintreprindere la impozitul pe profit. Speta: societate care desfasoara activitate de comert ... (vezi toată discuția)
Contabilitate jocuri electronice valyneagu29 valyneagu29 La exploatarea unui joc electronic, ca detinator al spatiului, primesc de la utilizator, lunar, un decont cu: Venituri - premii - taxa licenta=profit. Din ... (vezi toată discuția)