avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma de recrutare ne impune sa muncim suplimentar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma de recrutare ne impune sa muncim suplimentar orelor stabilite in contract

Suntem un grup mic detasat in Franta, agentia care ne-a trimis aici ne da de inteles ca ar trebui sa muncim peste program sa facem mai multi bani (evident din care sa-si ia si ei un anumit comision)
Ce parte reglementeaza munca detasatilor??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 1 Martie 2019
As vrea sa stiu, sunteti angajati de o agentie de munca tempoara si pusi la dispozitia unei firme din Franta pe o perioada determinata?
Firma este de recrutare, mai recent am descoperit ca nu apare in lista ITM
si da, avem contracte cu ea pe o perioada determinata, dar suntem manageriati la locul de munca de francezi
Multumesc anticipat!
Salariaţii detaşaţi de pe teritoriul României în cadrul prestării de servicii transnaţionale beneficiază, indiferent de legea aplicabilă raportului de muncă, de condiţiile de muncă stabilite prin acte cu putere de lege, acte administrative, prin convenţii colective sau sentinţe arbitrale de generală aplicare, valabile în statul membru, altul decât România, sau în Confederaţia Elveţiană, pe teritoriul căruia/căreia sunt prestate serviciile, referitoare la:
a) durata maximă a timpului de muncă şi durata minimă a repausului periodic;
b) durata minimă a concediilor anuale plătite;
c) salariul minim, la valoarea pe care acesta o are în statul de detașare, inclusiv compensarea sau plata muncii suplimentare; Orice indemnizaţie specifică detaşării transnaţionale este considerată parte a salariului minim, în măsura în care nu este acordată cu titlu de rambursare a cheltuielilor generate de detaşare, respectiv cheltuielile de transport, cazare şi masă;
d) condiţiile de punere la dispoziţie a salariaţilor de către agenţii de muncă temporară;
e) sănătatea şi securitatea în muncă;
f) măsurile de protecţie aplicabile condiţiilor de muncă pentru femeile însărcinate sau pentru cele care au născut recent, precum şi pentru copii şi tineri;
g) egalitatea de tratament dintre bărbaţi şi femei, precum şi alte dispoziţii în materie de nediscriminare;
h) asigurarea sau decontarea cheltuielilor de transport, masă și cazare de către angajator;
i) reintegrarea pe postul ocupat, la întoarcerea în țară
( Directiva 2014/67/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 15 mai 2014, Legea 16 din 2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale si Normele metodologice ale acesteia aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 337 din 18 mai 2017).


În Franţa, durata legală maximă de lucru este de 10 ore/zi şi 48 ore într-o săptămână.
Detalii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncă în altă țară cu contract în românia ElenaStef55 ElenaStef55 Bună seara, știți cumva dacă se poate lucra în altă țară din UE, chiar dacă angajatorul este în România și este vorba de un contract de muncă pe ... (vezi toată discuția)
Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)
Detasare vasilegabriel vasilegabriel Exista diferenta intre detasarea in tara si detasarea transfrontaliera (detasare in germania ) ? Multumesc (vezi toată discuția)