avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs in civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs in civil

Buna seara,
Acum 2 zile am avut pronuntare in apel in doua dosare. Intr-unul s-a dar cu recurs in 15 zile, in celalalt nu se spune nimic. Cand se poate da drept de recurs dupa apel?
Va multumesc!
Buna ziua!

Referitor la hotararile care pot fi atacate cu recurs, art. 483 din Codul de procedura civila, prevede ca:

(1) Hotărârile date în apel, cele date, potrivit legii, fără drept de apel, precum şi alte hotărâri în cazurile expres prevăzute de lege sunt supuse recursului.

(2) Nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-j), în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere, în cererile privind repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare, precum şi în alte cereri evaluabile în bani în valoare de până la 500.000 lei inclusiv.

De asemenea, nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs maryan_eu maryan_eu care sunt situatiile sau obiectele unui dosar la care nu se mai poate face recurs ci doar fond si apel ? daca se poate sa-mi specificati articolul. Multumesc (vezi toată discuția)
Instanta a schimbat apelul in recurs myhy myhy Buna ziua, As dori sa va rog pt o lamurire in problema mea. Am un proces cu Asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc. Nemultumit de sentinta ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac legala Carturarul Carturarul Am fost dat in judecata de Asociatia de propietari si s-a dat sentinta (nu s-a comunicat inca). Problema este calea de atac specificata: recursul. Eu stiam ... (vezi toată discuția)