Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bunuri comune sotilor

as vrea sa va supun atentiei urmatoarea speta.

sotul meu a fost administratorul unei societati, iar in urma intrarii in faliment, i s-a atras raspunderea persoanala prin sentinta judecatoreasca, pentru pasivul ramas neacoperit al societatii.

noi detinem o locuinta, pe care am cumparat-o in timpul casatoriei si un autoturism, cumparat acum doi ani, deci tot in timpul casatoriei.

administratia financiara poate executa aceste bunuri?
precizez ca eu nu am avut nici o legatura cu societatea falimentara, iar bunurile sotului sunt si bunurile mele, asa cum am aratat mai sus.

in caz de executare silita, pot face contestatie? pe ce-mi pot intemeia actiunea in justitie?

va rog, de asemeni, sa ma lamuriti cum e cu spatiul minim locuit de debitor in aceasta speta, asa cum este precizat in codul de procedura.

multumesc!

Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ramolex, utilizator
noi detinem o locuinta, pe care am cumparat-o in timpul casatoriei si un autoturism, cumparat acum doi ani, deci tot in timpul casatoriei.

administratia financiara poate executa aceste bunuri?
precizez ca eu nu am avut nici o legatura cu societatea falimentara, iar bunurile sotului sunt si bunurile mele, asa cum am aratat mai sus.

Intai sunt umarite bunurile proprii , ulterior , in masura neindestularii creantei, se va proceda la urmarirea bunurilor comune.In acest sens, se poate dispune partajul bunurilor dobandite de la data casatoriei.

(iata o situatie de exceptia care prevede imparteala bunurilor sotilor , chiar in timpul casatoriei).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Exista insa si situatii in care bunurile comune nu sunt partajabile! Cazul unei garsoniere sau a unui apartament cu 2-3 camere care efectiv nu poate fi impartit. Atunci situatia devine incurcata si mai dificila pentru cel care solicita executarea silita!:D
multumesc pentru raspunsuri dar as vrea cateva pareri strict pe speta mea, generalitati am mai citit pe alte site-uri.

autoturismul se poate vinde la licitatie?

apartamentul are 4 camere, dar locuim 4 persoane (parintii si 2 copii)

ramolex a scris:

multumesc pentru raspunsuri dar as vrea cateva pareri strict pe speta mea, generalitati am mai citit pe alte site-uri.

autoturismul se poate vinde la licitatie?

apartamentul are 4 camere, dar locuim 4 persoane (parintii si 2 copii)

Da, autoturismul se poate vinde la licitatie iar daca debitul/creanta nu va fi recuperata in totalitate, pentru diferenta, creditorul poate solicita partajarea imobilului bun comun.
Divortul si partajul nu sunt o solutie, deoarece creditorul poate interveni, in interes propriu, in cadrul procesului de partaj, oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele unei executari silite garagas43 garagas43 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. In 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau in sistem de rate.Au ... (vezi toată discuția)
Bun imobil comun - executare silita ioanagts ioanagts Buna ziua, am fost asociat si administrator la un srl. societatea a intrat in insolventa si lichidatorul a cerut angajarea raspuderii administratorilor. am ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil bun comun cris8dan cris8dan Buna! Va rog sa-mi spuneti parerea voastra legata de urmatoarea speta: O persoana ia un imprumut pentru nevoi personale de la o banca. In contractul de credit ... (vezi toată discuția)