avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare imobil de către o persoana juridică de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare imobil de către o persoana juridică de la alta persoana juridică

Buna ziua,

De curând am semnat un antecontract de vânzare cumpara pe numele societății pe care o dețin plătitoare de TVA.
Menționez ca apartamentul îl cumpăr de la o alta socoate plătitoare de TVA.
Am semnat antecontractul de vânzare cumpărare in urma căruia a fost plătit un avans de 90% și urmează sa semnam zilele acestea contractul de vânzare cumpara și sa restitui restul de plata.
Înainte de semnare vânzătorul mi-a transmis ca ar ma fi de plata o suma in valoare de 1000 de EUR către compania dansului, reprezentând alte fonduri pe care le-a strâns la asociația de proprietari. Aceste fonduri ar fi plățile in avans pe care dumnealui ca vânzător le-a efectuat către asociația de locatari pentru reconstrucția fațadei blocului.
Dansul a menționat ca a plătit acești bani lunar dar nu a menționat și ca vrea sa primească acești bani de la mine datorită faptului ca el vinde apartamentul și lucrările cu amenajarea fațadei nici măcar nu au început.
Mi se pare inoportun ca înainte de semnarea finala a contractului de vânzare cumpărare sa mi fie adusă la cunoștința ca mai am de achitat aceasta suma de bani.
Dumnealui motivează ca asta este o practica generală, ca vânzătorul sa își recupereze de la proprietar fondul pe care l-a acumulat la asociația de proprietari.
El menționează ca suma aceasta pare in contabilitatea dansului ca un activ contabil. Orice suma in contabilitate care se descarca trebuie insotita de un act ; in acest caz este contractul de fatada si receptia ei , ambele acte neexistand la data vanzarii .

Ma puteți sfătui va rog cum ar trebui sa procedez? Nu am cunoștințe foarte bune de contabilitate și nu as dori nici sa actionez in detrimentul companiei mele sau al dumnealui. Care ar fi practica legală in aceasta situație?

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil persoana juridică ancatod ancatod Buna ziua, Îmi puteți spune va rog dacă o persoana juridică vinde un imobil pentru care s-au strâns in avans cheltuieli cu reparația fațadei la ... (vezi toată discuția)
Cota 5% tva locuinte noi iulys iulys Buna ziua, In data de 17.09.2009 am semnat un antecontract pentru achizitionarea unei locuinte noi prin programul \"Prima Casa\". Pretul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)