avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract imobiliar

Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita in totalitate beneficiez de un discount de 1000 euro. Ei, am achitat o buna parte din aceasta valoare .. urmand ca ulterior sa se achite diferenta (o saptamana). Pentru ca in momentul achitarii diferentei nu se incheie actul de vanzare-cumparare, as dori sa renunt la acea mie de euro si sa achit diferenta la semnarea actului de vanzare-cumparare, in momentul semnarii procesului verbal de predare-primire a imobilului. Intrebare: se poate modifica felul platii in antecontract? Am aceasta portita? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:48, 13 August 2009
Pentru a putea beneficia de discount trebuie ca plata sa se faca "in totalitate intr-o singura rata " , asa este ?
De principiu orice antecontract de vanzare-cumparare poate fi modificat prin act aditional insa numai daca ambele parti sunt de acord! In cazul dvs trebuie sa luati legatura cu promitentul vanzator si sa va expuneti punctul de vedere.SUCCES!
Da, asa este ... s-a achitat avansul si trebuia ca in maxim o saptamana sa achitam restul ..... Ideea era ca imobilul nu e gata, plus din cei 60 de viitori proprietari nimeni nu achitase asa, toti au rate, dar am discutat cu promitentul vanzator si achitam diferenta la semnarea contractului de vanzare cumparare, nemai beneficiind de acel discount. de asemeni aceasta modifcare se face prin act aditional. Va multumesc anticipat pt. ajutor...
Nu uitati sa supravegheati stadiul lucrarilor fiindca in actualele conditii financiare de pe piata foarte multi dezvoltatori au inghetat investitiile!B-)
Buna seara !
Am si eu o intrebare. Urmeaza sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Am vizionat mai multe formulare de antecontract si am vazut ca in toate scrie ceva de genul: "pretul vanzarii convenit de comun acord este de...., din care astazi, data semnarii prezentului inscris promitentul vanzator a primit si promitentul cumparator a dat in numerar suma de.....reprezentand avans, plata facandu-se in numerar la data autentificarii prezentului inscris". Eu avansul l-am depus deja in contul vanzatorului, inainte de a face antecontractul. Mentionez ca proprietarul imi este ruda, avea nevoie urgent de acesti bani, si sunt sigura ca nu ma pacaleste :) Intrebarea mea este: daca el declara ca a primit de la mine acest avans, mai e nevoie sa se faca acea plata in numerar in fata notarului la data incheierii antecontractului?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil claudiuj claudiuj Buna seara, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat ... (vezi toată discuția)