avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcarea contractului individual de munca de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcarea contractului individual de munca de catre angajator

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti intr-o problema legata de locul de munca.
De o saptamana am fost anuntata printr-un sms si verbal ca colaborarea cu firma la care lucrez a incetat si ca trebuie sa-mi depun demisia.
Am fost planificata sa lucrez pana la data de 28 februarie apoi nu am mai fost primita la locul de munca.
M-am prezentat la munca, conform programului pe care il aveam inainte de a fi anuntata sa nu mai vin, si era deja o alta angajata noua pe postul avut de mine. Managerul m-a amenintat verbal, mi-a spus sa nu ma ating de nimic, sa stau la usa daca vreau si sa inteleg sa-mi dau demisia ca sa poata incheia contractul cu acordul partilor.
Mentionez ca nu am fost niciodata sanctionata in scris, nu mi s-a adus la cunostinta niciodata in scris ca mi-a incetat contractul de munca si in momentul de fata sunt in imposibilitatea de continua raportul de munca.
Doresc sa actionez in instanta ca sa-mi castig dreptul de a reveni la locul de munca sau sa denunt comportamentul angajatorului, insa nu stiu cum sa procedez.
Va rog sa-mi spuneti ce cale pot urma ca sa mi se faca dreptate.
Am probe inregistrari, poze, sms-uri si email-uri prin care mi se solicita demisia, se fac presiuni asupra mea si mi se spune sa nu ma mai prezint la serviciu. Consider ca nu am gresit cu nimic si mi se face o nedreptate.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionelala23 , utilizator 14:34, 5 Martie 2019
ionelala23 a scris:


.....
Am probe inregistrari, poze, sms-uri si email-uri prin care mi se solicita demisia, se fac presiuni asupra mea si mi se spune sa nu ma mai prezint la serviciu. Consider ca nu am gresit cu nimic si mi se face o nedreptate.
Multumesc anticipat!


Daca aveti astfel de dovezi si v-ati dat demisia , mergeti in instanta -Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Am dovezi, nu mi-am dat demisia, angajatorul nu ma mai primeste la locul de munca, dar dat fiind faptul ca nu am hartie de incetare a contractului de munca, nu stiu cum sa formulez obiectul cererii. Si nici nu stiu unde se depune cererea de chemare in judecata, la tribunal sau judecatorie? Nu am cunostinte teminice de drept, dar urmand pasii as putea completa cererea de chemare in judecata. Nu-mi permit un avocat, am un copil minor de crescut singura, acum am ramas si fara loc de munca....de aceea va cer sprijinul
Pana la instanta, ca se va ajunge si acolo, puteti face o plangere la ITM.
Poate asteapta sa va puna absenta de la locul de munca si sa incheie in acest fel contractul cu dvs., in urma unei cercetari disciplinare pentru absente de la locul de munca incheiata cu incetarea contractului, ca si pedeapsa...
Eu cred ca ar trebui sa face ti plangerea la ITM si apoi sa va cautati un alt loc de munca.
Sau sa discutati cu persoanele ce au o functie superioara domnului in cauza, seful dvs, si sa vedeti unde este problema...
Multumesc pentru raspuns, am fost la ITM, tot ce au putut ei sa constate a fost ca in ziua controlului la locul de munca era o persoana fara contract incheiat si firma a fost amendata. Inspectorii ITM au spus ca nu au cadrul legal pentru aceasta situatie, nu se baga in relatiile interumane si ca cel mai bine ar fi sa ii dau in judecata. Probabil doresc ca sa-mi incheie contractul pentru absenta la locul de munca, si din acest motiv sunt interesata sa fac cerere de chemare in judecata cat mai curand pentru a nu trece mult timp.
În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).

Puteti sa le solicitati in scris sa va comunice care este motivul pentru care nu va mai primeste la locul de munca si temeiul legal al acestei decizii.

Alte discuții în legătură

Care sunt situațiile dacă angajatorul nu ma mai primește la ... Ion vreme Ion vreme Care sunt situațiile dacă angajatorul nu ma mai primește la munca,am un contract de munca pe perioada nedeterminata la acest angajator De 3 ani,ma duc pur ... (vezi toată discuția)
Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)
Mă numesc neagu stela doresc sa va adresez o între .eu am lucrat ... Neagustella Neagustella Mă numesc Neagu Stela doresc sa va adresez o între .eu am lucrat pină in data de 22.07.2020 m-am internat pe 23.07.2020 și m-am operat de fier am luat ... (vezi toată discuția)