avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cine poate sa deschida un laborator de analize ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cine poate sa deschida un laborator de analize medicale?

daca nu am lucrat deloc in domeniul sanitar, pe un post de chimist, intr-un laborator de analize medicale insa am urmat cursurile postuniversitare de master si am si obtinut diploma de master in specialitate, pot deschide un laborator de analize medicale pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: aradu2009 , utilizator 15:38, 24 Noiembrie 2009
Nu puteti fiindca un master intr-o specializare nu inseamna ca sunteti chimist!B-)
Buna ziua !
In conformitate cu Legea 95 /2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr. 862/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii Publice, vazand Referatul de aprobare al Directiei generale politici, strategii si managementul calitatii in sanatate nr. E.N. 6.891/2007 si al Ordinului Nr. 1.149 din 29 iunie 2007, art. 1, al. (1), nu puteti desfasura aceasta activitate decat în urma obtinerii autorizatiei sanitate de functionare."
Laboratoarele de analize medicale, indiferent de forma de infiintare si organizare, trebuie sa functioneze numai in baza autorizatiei sanitare de functionare."
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
@aradu2009-- la cum ati formulat dvs intrebarea v-am raspuns exact la obiect , insa exista posibilitatea sa infiintati o societate comerciala si sa obtineti toate aprobarile legale pentru acel laborator de analize! Insa tot va trebui sa dovediti ca aveti cel putin un angajat care are studii de specialitate in domeniul respectiv fiindca este una dintre conditiile care se cer pentru avizare!B-) Exact ca la farmacie--nu poti deschide o farmacie daca cel putin unul dintre angajati nu este farmacist , absolvent al facultatii de farmacie!B-)
SUCCES!
Imi cer scuze eu, de data aceasta!
am si licenta in chimie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie laborator analize medicale marina12.06 marina12.06 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este legal ca un farmacist sa lucreze intr-un laborator de analize medicale. Daca da, ce document legislativ ... (vezi toată discuția)
Farmacie iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in ... (vezi toată discuția)
Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca GeorgiiA GeorgiiA Buna ziua ! As vrea sa stiu daca fac cursul de 80h pentru calificarea Inspector SSM , dupa primirea certificatului de absolvire, acesta este valabil toata ... (vezi toată discuția)