avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru declaratie notariala necesara la bursa sociala ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru declaratie notariala necesara la bursa sociala se percepe onorariu?

Astazi am fost la un birou notarial, am cerut o declaratie notariala pentru bursa sociala si mi s.a spus ca trebuie sa achit onorariu.Eu i.am spus doamnei notar ca acestea sunt gratuite si aceasta a spus ca nu sunt si insistent mi.a spus ca trebuie sa o platesc.Va intreb : aceasta declaratie nu este gratuita? Si daca este se poate sa imi recuperez banutii? Si daca se poate cum sa procedez??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 8 Martie 2019
NORME din 6 ianuarie 2011 privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici
art.26
(1) Sunt scutite de plata onorariilor următoarele acte întocmite în scopul valorificării unor drepturi prevăzute de legi speciale şi de protecţie socială:
....
d) declaraţii privind acordarea burselor pentru elevi şi studenţi, pentru obţinerea de rechizite şcolare şi pentru obţinerea de locuri de cazare în cămine;
....

Puteti incerca la un alt Notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de ce scutiri sau reduceri de taxe notariale beneficiază ... nicoleta 70 nicoleta 70 Bună ziua. De ce scutiri sau reduceri de taxe notariale beneficiază o persoana cu handicap la încheierea unui contract de vânzare - cumpărare la notar.? ... (vezi toată discuția)
Bursa socială pt elevi ContSters502421 ContSters502421 Buna ziua!Am si 3 intrebari:daca nu ma incadrez la bursa pentru un elev in clasa 0,din cauza ca mai am de luat doua luni stimulentul de insertie pt copilul cel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. astazi am fost astazi la notar pentru declarație ... Alysioana2@gmail.com Alysioana2@gmail.com Buna ziua. Astazi am fost astazi la notar pentru declarație pentru bursa sociala, eu fiind beneficiara. Este normal sa mi se fi perceput taxa? (vezi toată discuția)