avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz de plata a indenizatiei de maternitate de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz de plata a indenizatiei de maternitate de catre angajator

buna ziua,
suntem o Asociatie de Proprietari care avem de platit unei angajate cu cim partial 2 ore indemnizatia de maternitate. Indemnizatia este platita de toti locatarii iar noi trebuie sa angajam o alta persoana pe post , platind doua salarii astfel.Noi nu dorim sa platim aceasta indemnizatie decit dupa primirea ei de la CASMB , in urma depuneriii dosarului lunar de solicitare.
Va rog sa-mi comunicati care sunt repercursiunile ,daca exista asa ceva, in aceasta situatie..
cu stima,
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
mack2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 13 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatiile de proprietari au acelasi statut ca orice alt angajator. Va trebui sa platiti si sa faceti dosar de recuperare. Cat poate sa dureze...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal ligiailoaie@icloud.com ligiailoaie@icloud.com Buna! Am fost intrata in concediu de sarcina din luna Noiembrie si cele 42 de zile după ce am născut am dus pentru toate acte angajatorului meu ... am ... (vezi toată discuția)
Recuperarea si plata indemnizatiilor pentru cm popescu mihaela popescu mihaela Angajatorul nu imi plateste CM, concediul prenatal si postnatal pentru ca nu a recuperat banii de la CASMB. Ma trimite pe mine, angajat, la CASMB sa ma rog ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)