avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Usa vecinului de la balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Usa vecinului de la balcon

Vecinul meu are usa la balcon care da sore curtea mea,Pot cere in instanta sa isi mute usa?Nu vreau sa se uite in curtea mea toata ziua.Multumesc
Cel mai recent răspuns: cica elena , utilizator 12:25, 21 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 615 din Codul civil reglementeaza pastrarea obligatorie a unei distante de cel putin 2 metri intre fondul apartinand proprietarului vecin si balconul ce ar fi orientat catre acest fond, iar daca balconul este neparalel cu linia de hotar spre fondul invecinat trebuie pastrata o distanta de cel putin un metru. Acelasi articol prevede si modul in care se calculeaza distanta, respectiv de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe linia exterioara a balconului, pana la linia de hotar.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
DIANA POPESCU, Avocat
Cum mai iese in balcon dacă mută ușa?Cred ca balconul te deranjează nu. ușa
Usa ma deranjeaza nu balconul ai inteles gresit.Sta toata ziua in usa si se uita la mine in curte.Poate sa faca usa prin fata casei el are usa in spatele casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la fereastra facuta inspre curtea vecinului. Balan vali Balan vali Sora mea are o fereastra facuta inspre curtea vecinului. Tin sa precizez ca atunci cand a fost facuta fereastra era o trecatoare (ulita) apoi vecinul sa extins ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bia.m bia.m Vecinul meu are 5 geamuri la mine in curte care toate se deschid si nu toate au geam mat .Este legal ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Geam la casã la 4metri de la gard Misu68 Misu68 Bunã. Am voie sä pun geam la casa mea în partea lateralã , dacã gardul vecinului este la 4 metri distantá de casa mea ??? (vezi toată discuția)