avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este legal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este legal?

Suntem o biserică într-o localitate prin care trece un drum județean. În afară părții carosabile am amenajat (neasfaltat sau betonat, doar pământ și piatră) un mic spațiu de parcare pentru a nu îngreuna circulatia pe acest drum. Primarul comunei a trimis poliția locală ca sa mutam mașinile de acolo. A făcut un vecin din dreptul acelei parcări reclamație la primărie. Precizez că nu este blocată intrarea și nu îngrădește în nici un fel accesul pe proprietate a vecinului, iar în acel tronson de drum nu acționează nici o restricție de a nu opri. Întrebarea mea este legal ca să mi se ceară să nu opresc acolo? Mulțumesc..
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
minel ungureanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:43, 16 Martie 2019
Nu prea vad de ce nu s-ar putea opri pentru parcare daca daca nu se încurcă circulația.
Multi parchează mașinile în fața casei în mediul rural.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bariera auto si dreptul la acces mahi mahi Buna. Este prima oara cand va scriu asa ca am sa va rog sa-mi iertati stangacia in exprimare. Problema mea este urmatoarea: eu locuiesc ca si chirias ... (vezi toată discuția)
Legislație parcări amenajate pentru tiruri petea24 petea24 Buna ziua ! In anul 2010 am hotarit cu stoul meu sa ne mutam in mediu rural pe a avea mai multa liniste. In anul 2013 ne-am mutat in casa nou construita. De ... (vezi toată discuția)
Au voie tirurile linga casa mea? petea24 petea24 Buna ziua ! In anul 2010 am hotarit cu stoul meu sa ne mutam in mediu rural pe a avea mai multa liniste. In anul 2013 ne-am mutat in casa nou construita. De ... (vezi toată discuția)