Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere certificat handicap

Buna ziua! Am un baietel cu tulburari de dezvoltare. De la 4 ani facem terapie ABA, acum este la clasa 0 cu certificat de oriebtare scolara si eu sunt insotitor. Desi am crezut ca se va imbunati situatia lui, nu s-a intamplat si doresc sa depun actele pt incadrarea in grad de handicap. Tatal cu care am avut o relatie de 11 ani, dupa nastere nu a mai avut nici o relatie cu copilul, il vede 10 min de cateva ori pe ani, dar pe cale amiabila nefiind casatoriti tutele este comuna. Acum el nu vrea sa-si dea accordul pt depunere actelelor pt certificat,desi avem multiple scrisori medicale si fise de evaluare psihologica. Ce pot face ca baiatul meu de 7 ani sa poata beneficia de aceste drepturi? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 20 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu vrea ?
Cereti in instanta sa exercitati numai dvs autoritatea parinteasca pt ca el si-o exercita cu rea credita, sa aiba locuinta la dvs, sa plateasca pensie.
Pe calea ordonantei presedintiale, solicitati ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului cori32 cori32 Sant disperata. Am un baietel de 2 ani si 4 luni rezultat din relatia cu un cetatean austriac , plateste pensie alimentara dar doar atat nu isi da interesul ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pt emigrare si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Sunt in proces de emigare in Canada,sotul meu fiind cetatean canadian,si la Ambasada Canadei din Bucuresti mi-a fost cerut acordul tatalui biologic ... (vezi toată discuția)