avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Buna ziua; eu si fiica mea locuim in UK si nu mai avem nici o legatura cu tatal ei care este in romania undeva nu stiu unde; problema mea fiind fiica mea care a implinit recent 14 ani, nu i se poate elibera BI sau pasaport fara acordul tatalui, singurul raspuns pe care l-am primit de la Consulat a fost sa il decad pe tata din drepturi; eu nu ma pot deplasa in Ro deoarece trebuie sa muncesc, cum pot face asta, cat timp va dura si cat va costa?
Apreciez foarte mult orice raspuns; Va multumesc frumos
Trebuie să deschideți un proces având ca obiect suplinirea consimțământului tatălui, decăderea n-o puteți solicita dvs, nu aveți calitate procesuală activă, ci autorităţile administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului!
Nu se pune problema de decădere din drepturi tb o acțiune prin care sa supliniti acordul tatălui în vederea obținerii actelor ,pașaport,etc..Puteti angaja un av din Romania problema este in cazul in care nu cunoasteti domiciliul fostului sot procedurile vor dura mult mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada Elena130817 Elena130817 Va rog sa ma ajtati cu un raspuns . Ma aflu in Uk cu copilul minor , certificatul romanesc al copilului este pe numele fostului sot iar cel britanic pe numele ... (vezi toată discuția)
Divort în strainatate ºi paºaport pentru minor chanterelles chanterelles Locuim în UK, domiciliul stabil este in România. Intrebarea mea are mai multe tăişuri, am sa incerc sa explic pe scurt. Sunt în proces de divort în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- tatal nu isi da acordul pentru pasaportul copilului anissia anissia Buna ziua, am nevoie de un sfat cat mai avizat pentru urmatoarea problema: locuiesc cu fiica mea in Anglia. Fostul sot este tot in Anglia dar la diferenta de ... (vezi toată discuția)