avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitatea marjei salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitatea marjei salariale

Exista vreo lege care sa interzica dezvaluirea marjelor salariale pentru angajatii unei institutii private incadrati in anumite nivele de experienta in interiorul firmei?

Inteleg ca salariul este confidential, dar as dori sa stiu daca pentru nivelul meu de experienta ar fi normal sa stiu in ce interval salarial ma incadrez? Nu mi se pare normal ca oamenii care au 1-2 ani experienta pe acelasi post sa aiba salarii cu 50-60 sau chiar 100% mai mari decat salariul meu, cu 10 ani de experienta.
Suntem mai multi angajati care dorim sa se faca publice aceste marje salariale in functie de nivelele de experienta existente deja in cadrul firmei, insa ni se spune ca exista constrangeri legale privind divulgarea acestor informatii. Este adevarat? Daca da, va rog sa ma indreptati spre textul de lege care stipuleaza acest lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 21 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista vreun act normativ care se prevada ce ati mentionat dvs.

art.163 C.mun.
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negocieri c.c.m. mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti ; pentru negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate, in cazul unei institutii bugetare, ce acte se pot cere si ce ... (vezi toată discuția)
"salariile au caracter confidential" originalro originalro Am vazut ca exista atat in Codul civil cat si in CCM specificata aceasta confidentialitate a salariilor. Deoarece nu este explicitat fata de cine este aceasta ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este legal ca firma A in contract cu firma B (acte de comert fac obiectul contractului) sa primeasca fluturasii de salariu ai unor angajati ai ... (vezi toată discuția)