avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada de preaviz

Buna ziua,
Tocmai am primit notificarea de preaviz, in termen de 20 de zile, motivele fiind "dificultățile economice cu care se confruntă societatea". As dori sa știu ce se întâmplă dacă îmi iau concediu medical in perioada de preaviz și cum voi fi plătit pt acesta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 2 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luarea unui concediu medical in timpul preaviz, implica suspendarea efectuarii acestuia, preavizul reluandu-se la terminarea concediului medical.

Codul Muncii
art.75
.....
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Baza de calcul al indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat in concediu boala horasg horasg Buna ziua! Doresc sa stiu daca se acorda sporul de doctorat pe perioada concediului de boala? Daca da, cum se calculeaza pe aceasta perioada? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal Roxxy88 Roxxy88 Începând din luna ianuarie sunt in concediu de risc maternal.Salariul brut este de 2180lei.Cum se calculeaza concediul de risc maternal și ce suma de bani ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul cm momo1973 momo1973 Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o persoana care a fost in concediu pentru crestere copil. (vezi toată discuția)