avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar masina

Buna seara,

Situatia sta in felul urmator: Acum 2 zile o ruda mi-a vandut masina sa. Am facut contractul de vanzare/cumparare si ar trebui sa merg sa trec masina pe numele meu (din cate am inteles). Nu am facut asta in ziua semnarii contractului din cauza faptului ca eu locuiesc in Timisoara si ruda mea in Bucuresti.
Pana acum stiam ca masina trebuie trecuta pe numele noului proprietar in termen de 30 de zile de la data semnarii contractului, insa am dat de un articol in care se spune ca incepand cu luna mai a anului trecut aceasta perioada s-ar fi prelungit pana la 90 de zile.
Ma poate lamuri cineva in legatura cu aceasta perioada? Este de 30 de zile sau 90?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 4 Aprilie 2019
În situația în care nu radiază autoturismul de pe numele dvs puteți solicita dvs., în instanta acest lucru, sau și mai simplu trimiteți o notificare către Serviciul de înmatriculări auto prin care le invederati acest aspect.


Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Ok, cred ca m-am exprimat eu gresit :). Nelamurirea mea era strict legata de numarul maxim de zile care pot trece de la data semnarii contractului pentru trecerea masinii pe numele noului proprietar.
(Cate zile am de cand am semnat contractul de vanzare ca sa trec masina pe numele meu).
Mii de scuze pentru insistente dar nu inteleg foarte bine procedurile in zona aceasta.

Multumesc!





Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
90 de zile, og 14/2017
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, in data de 30.12.2022 am cumpărat o mașină second-hand. ... Elena-Alexandra Elena-Alexandra Bună ziua, In data de 30.12.2022 am cumpărat o mașină second-hand. As vrea sa știu care este termenul până la care trebuie finalizate actele ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)