avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințări cu bătaia (sunt minor)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințări cu bătaia (sunt minor)

Buna.Sunt un copil de aproape 14 ani, stiu, cam mic.Am niste prieteni, multi, iar intr-o zi am vrut sa cumpar cu un prieten un vape de la alt prieten.L-am luat si i-am zis celui cu care l-am cumparat ca e cam scump, dar a trecut asta.Peste cateva saptamani(vreo 2) ma suna cel de la care am cumparat vape-ul(tot un prieten) si mi-a zis ca prietenul cu care am cumparat vape-ul a zis ca a vorbit cu x(inca un prieten dar ca sa nu se amestece numele) la telefon si ca a auzit o voce asemanatoare ca si a mea cum ca l-as fi injurat pe cel de la care l-am cumparat.Am incercat sa termin situatia si sa ii conving ca adevarul e ca nu am zis nimic de ei de atunci, dar x si prietenul cu care l-am cumparat spun altceva si continua sa minta.Sunt amenintat de mai multi cu bataia si ma pot astepta si dupa scoala si in scoala si in fata blocului meu, peste tot.Ce ar trebui sa fac?Mentionez ca mama mea nu stie de vape.(tigara electronica)
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
RaulAndrei., utilizator
Cel mai recent răspuns: RaulAndrei. , utilizator 13:23, 7 Aprilie 2019
Bună dimineața,

Dacă tot e să iei bătaie nu mai bine iei de la mama? :)
Glumesc, dar pentru că îți este frică trebuie să discuți cu un adult, mama sau diriginta/dirigintele tău. Sau cu ambii, pentru că spui de teama la școală, deci bănuiesc că-ți sunt colegi cei care te amenință. Școala are pârghii să te ajute: sunt chemați părinții lor, se discută, se pot lua măsuri disciplinare dacă nu se liniștesc. Nu poți rezolva decât așa.

Ei sunt zmei pentru că-s în gașcă, dacă vor fi luați câte unul li se vor dezumfla mușchii. Sigur că n-o să mai ai mulți prieteni (între noi fie vorba, cei despre care ne povestești nu-ți sunt prieteni, știi asta, da?) dar vei fi liniștit. Nu pierzi nimic dacă te detașezi de un grup cu apucături de-astea.

Asumă-ți cumpărarea țigării electronice că nu o să pățești mare lucru din cauza asta, vorbește prima dată cu mama.
Multumesc de ajutor, dar si daca o sa afle parintii lor si vor lua masuri ei tot ma vor astepta dupa scoala sau in fata blocului sau oriunde doar ca sa imi iau bataie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata. ... iuliana91 iuliana91 Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata. Este in clasa a VI-a,pana in clasa a IV-a nu a avut probleme la scoala,doar mici ... (vezi toată discuția)
Problemă cu un coleg care are probleme cu legea Geambașu69 Geambașu69 Eu am fost transferat de la un liceu la altul în clasa 11 . La liceul la care m-am transferat am dat de un coleg care m-am înțeles foarte bine cu el timp de ... (vezi toată discuția)
Fumat in scara blocului FantastiqueJaques FantastiqueJaques Buna ziua, Am o nelamurarie : fumatul in scara blocului este legal? M-am mutat de curand intr-un apartament nou. In blocul respectiv exista un fel de ... (vezi toată discuția)