avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani

Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea dreptul la mostenire. Chestia este ca de cand au murit parintii tatalui, nimeni nu s-a interesat de mostenire.

Adica nimeni nu a semant vre-un act de acceptare expresa a succesiunii.

Treaba este urmatoarea:

Tata si familia lui (eu,mama,sora) locuim in aceasta casa de cand au decedat parintii lui. Doar noi am ingrijit casa. Ingrijiri majore, adica renovata complet, noi locuim aici din totdeauna, ne ingrijim de curte an de an, de casa, ca si cum ar fi a noastra. Am platit datorie la impozitul local 6.000 lei, contractul pe lumina si apa este pe numele tatalui, si pe adresa asta.

Ceilalti frati nu au treaba cu locuinta, adica nu au nimic aici, nu au facut nimic. Vreau sa stiu in cazul asta, daca noi ne incadram la 'acceptarea tacita ' a mostenirii ? Si ceilalti frati ce drepturi mai au dupa 22 de ani ?

Vrem sa mai facem niste imbunatatiri la casa si la curte si nu vreau sa ma trezesc ca o sa aiba si ei pretentii apoi.

Exista vre-o sansa ca noi sa intram in posesia casei si terenului ? Prin ce cai ? Si cat ar costa ? La cine trebuie sa apelam ?

Multumesc si o seara buna.
Buna seara,

Faptul ca ati locuit in casa respectiva, ati platit impozit, etc. reprezinta acte de acceptare tacita a mostenirii.
Daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori in ceea ce priveste impartirea mostenirii, mergeti la notar si dezbateti succesiunea, daca nu, va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Referitor la costuri, acest aspect il veti discuta cu notarul sau cu avocatul care se va ocupa de cazul dvs.
In ceea ce priveste posesia casei si terenului, familia dvs. se afla in posesia lor, insa nu aveti proprietatea acestora.

Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
poate-i povestește un jurist despre uzucapiune...
Nu poate fi vorba de uzucapiune in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune teo2304 teo2304 buna ziua, as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca in urma parintilor a ramas mostenire o casa si 10 ari teren,succesiunea nu s-a facut dar unul dinter ... (vezi toată discuția)
Mostenire 50rin 50rin Buna ziua.Tatal meu locuieste in casa parinteasca de aprox 40ani,de cand au decedat parintii lui ,in tot acest timp casa a suferit numeroase ... (vezi toată discuția)