avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare auto - domeniu public si privat .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare auto - domeniu public si privat .

Buna Seara ,
Apelez la sfatul dvs , ca-n nenumerate randuri pentru a ma indruma intr-o chestiune din viata de zi cu zi .. problema parcarilor auto .
Am un autoturism , propietate personala cu taxele achitate la zi , am o problema des intalnita cred cu locurile de parcare , am anumite divergente cu un vecin de bloc care sustine si apara cu tarie ca locul pe care domnia sa isi parcheaza masina ii apartine in totalitate.( datorita vechimii sale in bloc etc )
Mentionez ca in orasul meu nu exista parcari private/achitate , de fiecare data cand locul respectivului vecin este ocupat acesta face un mare scandal ( ajungandu-se pana la vandalismul automobilelor ocupante) ce vreau sa aflu de la dvs : exista o lege a parcarilor ??? din cate stiu eu atata timp cat Primaria nu acorda locuri de parcare taxate anual suntem pe un domeniu public , cum se procedeaza in acest caz cu astfel de domn ? anunt politia ? exista o lege pe care ar trebui sa i-o citesc acestui om legat de parcarea auto in parcarile publice, sa-l fac sa inteleaga ca suntem pe un domeniu public ? Individul nu are niciun act doveditor ca acel loc i sar cuvine .
Am cautat ceva articole pe internet..dar fara rezultat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 25 Noiembrie 2009
Regimul parcarilor a fost reglemenatat prin OG 71/2002, modificata cred in 2007, ce se refera la organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local. Domeniul public nu poate fi ocupat prin traditie sau vechimea folosintei. Ocuparea locurilor de parcare, in lipsa unei reglemenatari, poate fi facuta prin repartizare de catre asociatia de proprietari, cu acordul primariei (in cazul folosintei gratuite). Normal este ca sa fie reglementat regimul parcarii dar asta o sa impuna achitarea unei taxe de folosinta. As putea detalia...
In baza carei reglementari asociatia de proprietari repartizeaza locuri pe o proprietate pe care nu o detine?
Domeniul public care este dincolo de bordura de 90 cm a blocului este proprietatea primariei pe care numai aceasta are autoritate.

@Florin Cristian
Mergeti la ADP (primarie) si interesati-va daca ei au demarat procedura de concesionare a locurilor de parcare. In caz ca nu, cereti acolo sfatul de care aveti nevoie si care sa va asigure ca parcati fara probleme acolo unde aveti voie si va doriti.
In cazul in care vi se impiedica accesul in parcare, va este vandalizata masina sau impiedicata sa iesiti din parcare, faceti o plangere la politie.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Va sfatuiesc sa faceti o sesizare la Sectia de Politie in raza careia domiciliati, dreptatea o face Justitia aplicand Legea. Multa bafta.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
ContSters112731, utilizator
Va multumesc tuturor pt ajutoru acordat , in orasul meu aceste locuri nu se pot plati , am sesizat organele abilitate despre acest conflict , astept ca Justitia sa faca liniste in acest caz , sper sa se rezume totul la o reclamatie cu final pozitiv .
Daca vecinul se afla acolo inaintea dvs. imi pare corect sa ramana si in continuare.
Legea nu ere treaba in aceasta chestiune intrucat folosinta indelungata nu genereaza efecte juridice in cazul acesta.
Este o uzanta daca vreti.
Politia nu cred ca poate sa va ajute cu ceva.Nu a incalcat legea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. ... Bungee Bungee Bună seara! Locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. Locul meu de parcare (pt care detin cf) este obstructionat mereu de către vecinul care ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)