avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingradire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingradire proprietate

Buna dimineata.
Rog un raspuns la urmatoarea situatie.
Vrem sa ne refacem gardul dintre noi si vecin. Pentru asta trebuie sa cadem deacord cu vecinul. Amandoi suntem deacord sa contribuim la reconstructia gardului. OK, pana aici este corect.
Numai ca vecinul are casa si alte constructii foarte aproape de gardul deja existent. Vecinul pretinde ca in spatele casei sa nu facem gard, distanta fiin de circa 0,5 m. Asta inseamna ca el pretinde sa aiba acces in spatele casei in caz de nevoie (reparatii). Deci vecinul vrea acces in curtea noastra.
Precizez ca ambele proprietati sunt intabulate.
Ce reglementari legale exista intr-o astfel de situatie?.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Pascal19 , utilizator 17:34, 13 Aprilie 2019
Odata cu reparatia gardului sa si repare si peretele casei pt a nu va perturba propietatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute,obligatii andra-celia andra-celia Am si eu o problema si va rog daca ma puteti ajuta, o sa incerc sa fiu cat mai explicita,acum 5 ani tatal meu a vandut un teren in spatele casei ... (vezi toată discuția)
Linia de hotar din spatele casei : Babica Vasile. Babica Vasile. Întâmîn o problema, cu vecina care are gradina în spatele casei mele. În relatate randuri am tot încercat sa fac mici reparații, în spatele casei . ... (vezi toată discuția)
Distanta gard a_gmona a_gmona Tatal meu, actualmente decedat a ridicat in 1996 o casa situata la soseaua nationala intr-o comuna. Gardul casei este situat la o distanta de 5 metrii fata de ... (vezi toată discuția)