avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate vechime retroactiv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate vechime retroactiv?

Buna ziua.
Am o întreprindere individuală inca din anul 2010 si fiind eu administrator, nu am avut făcut un CIM.
Exista vreo cale legală de a plăti din urmă si de a dobândi vechime in câmpul muncii?
Se mai pot face modificari in Revisal?
Mentionez ca întreprinderea a avut angajată cu CIM si o altă persoană .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 13 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa faceti asa ceva ...

Potrivit art. 25 din OUG 44/2008 titularul unei intreprinderi individuale poate cumula activitatea cu calitatea de salariat al unei terte persoane, nu si in calitate de salariat propriu.

Altfel spus, o persoana titular al unei intreprinderi individuale nu se poate angaja pe sine insasi. In schimb, poate angaja alte persoane.
Am inteles.
Va multumesc pt raspuns.
Însă, exista vreun mod in care sa dovedești că ai lucrat personal in acea întreprindere? Ca ai dobândit experienta? Exista vreun tip de adeverința in acest sens?
Nu exista asa ceva ... dovada o puteti face cu un certificat constatator de la ORC ca ati fost titularul acelei I.I., precum si cu actele care dovedesc obiectul de activitate al I.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca la intrep.individuala pitirut pitirut o intreprindere individuala poate face contract individual de munca ptr propriul administrator?? vazand ca are ca obiect de activitate comert cu amanuntul iar ... (vezi toată discuția)
Angajare detinator firma dactari dactari buna ziua am infiintat o firma intreprindere individuala cu activitate transport marfa . eu ca si detinator al acestei firme ca sa pot eczercita functia de ... (vezi toată discuția)
Subventie pt angajare persoane peste 45 ani adi55lumi56 adi55lumi56 administratorul unei firme II, se poate angaja la firma proprie si sa beneficieze de subventia acordata pentru angajarea persoanelor peste 45 ani? (vezi toată discuția)