avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat ploiesti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat ploiesti

Buna ziua.in legatura cu un divort.eu acum locuiesc in constanta dar ultimul domiciliu comun a fost in ploiesti.trebuie sa merg la judecatorie in Ploiestii sau se poate si la constanta?
daca trebuie sa merg in ploiesti atunci caut si eu un avocat din ploiesti pentru un divort.
Este un caz simplu,nu mai e absolut nimic de impartit,au trecut f multi ani..
Platesc pentru un avocat care ma poate ajuta.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
bassmafya17, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:00, 16 Aprilie 2019
Trebuie sa va adresati baroului de avocati sau puteti accesa butonul rosu din susul paginii - consultanti si va alegeti persoana dorita care contracost, daca este disponibila va poate reprezenta.
In mod normal actiunea se deschide la judecatoria din orasul de domiciliu.
Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ne raportam strict la informatiile din mesajul dvs., instanta competenta din punct de vedere teritorial este Judecatoria Ploiesti pentru ca la Ploiesti ati avut ultima locuinta comuna.
Sotul dvs.locuieste in prezent tot in acea locuinta sau in alta dar tot in Ploiesti?
Intreb pentru ca daca nu, competenta teritorial este instanta in a carei circumscriptie domicliaza paratul ( bineinteles vorbim de varianta in care paratul nu este plecat din tara)

Textul de lege este acesta:
Art. 914
Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
.................................................................................................


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria campina- prahova ... sorinavalentinap sorinavalentinap Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova unde aparține cu domiciliul după despărțirea de soție.inainte de a se despărți a ... (vezi toată discuția)