Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Se poate desface contractul acela, dar tot cu bani se reface si casa si e de regula mai scump sa refaceti o casa decat sa luati una noua.
Art. 747. Stingerea uzufructului in caz de abuz de folosinta. (1) Uzufructul poate inceta la cererea nudului proprietar atunci cand uzufructuarul abuzeaza de folosinta bunului, aduce stricaciuni acestuia ori il lasa sa se degradeze.
lucrurile sunt mai complicate, cum necum, va e tata si ii datorati intretinere daca nu se poate inretine singur.
In locul dvs, as lasa lucrurile asa.. n-are decat sa cada casa .strangeti bani si luati alta, decenta, batraneasca la tara daca vreti.
Altfel, chiar daca reusiti la proces sa se radieze dreptul de uzufruct.. sunteti in aceeasi situatie, afara nu il puteti da, de distrus, oricum va distruge in continuare, iar liniste oricum nu aveti.
de evacuat il puteti evacua doar ca masura de protectie dac e violent, dar chestia e temporara.
Buna ziua , aceasta casa chiar nu pot sa o las așa sa se distrugă , este casa in care am crescut , am fost crescută de bunici mama a plecat când eream mica pentru ca o bătea tata de o leșina , mamaie o învia cu oțet , bunicul meu sa zbătut prin tribunale sa recupereze aceste bunuri eu nu pot sa las o persoana de genul lui sa distrugă tot .
Va mulțumesc pentru răspuns
~ final discuție ~