avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obținerea autorității părintești unice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obținerea autorității părintești unice

Buna ziua! Am nevoie de mai multe informatii, va rog, referitor la obtinerea autorității parintesti unice, pentru bebelusul in varsta de 6 luni. Am fost intr-o relatie de concubinaj, pentru o perioada îndelungată si inca locuim impreuna. Tatal consuma cu regularitate alcool si devine agresiv verbal si fizic fata de mine. Ne vom separa peste o luna, cand va expira contractul de inchiriere de unde locuim in prezent. Astfel, atat eu si minorul cat si el, vom locui in continuare cu chirie. Ar fi acesta un impediment pentru obtinerea autorității unice? Ce dovezi sunt necesare pentru a obtine autoritatea părintească unica si cum pot demonstra afectarea minorului, varsta sa fiind atat de mica?
Ce documente sunt necesare si unde trebuie sa le depun?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:38, 23 Aprilie 2019
ca sa dovediti ca minorul a fost afectat e necesar sa intelegem cum a fost el afectat. Din ce descrieti mai sus nu inteleg sa fie mari sanse. Va recomand sa consultati un avocat, oricum veti avea nevoie daca veti ajunge in instanta cu o astfel de cerere.
Separarea se poate face si anterior expirarii chiriei. Nu vad sa va faca bine sa locuiti impreuna intr-o relatie violenta. Ori plecati dv. ori cereti evacuarea lui intr-un ordin de protectie.
Buna ziua,
Cred ca e de preferat sa va adresati instantei solicitand ca sa se exercite in comun autoritatea parinteasca si sa se stabileasca domiciliul acestuia la mama.
Obtinerea exercitarii exclusive a autoritatii parintesti de catre mama este complicata si ma indoiesc sa o reusiti.
Oricum solicitati ajutorul unui avocat din zona care, dupa stabilirea in concret a situatiei, va poate consilia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare tutela pethrem pethrem Sora mea de 13 ani doreste sa locuiasca in Spania cu mama ei. Locuim impreuna cu tatal nostru de la divortul parintilor. Relatia intre tata si noi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei totale a copilului Izabela22 Izabela22 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru obtinerea custodiei avand in vedere urmatoarele;in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)