avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie locuinta anl
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie locuinta anl

Buna ziua,
Locuiesc cu chirie intr-o locuintă anl de aprox. 2 ani si intentionez să o cumpăr. Mentionez că dețin in proprietateo locuință achiziționata prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager (uzufructul este al mamei). Una dintre condițiile achizitionarii unei locuinte ANL este sa nu ai o alta locuinta in proprietate sau sa ai doar o cota parte a unei proprietati. Intrebarea mea este : daca donez jumatate din locuinta pe care o am in proprietate fratelui meu, sunt eligibil la cumpararea locuintei ANL?
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
URIAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Finantari tineri casatoriti DanielaMihaela DanielaMihaela Banuiesc ca asta e vesnica intrebare a tinerilor casatoriti : exista vre-un ajutor din partea primariilor sau vre-un program de finantare europeana pentru ... (vezi toată discuția)
Părinții mei dețin două case, iar într-una din ele locuiesc eu cu familia. ce acte să facem, ținând cont de faptul că am un frate: donație sau vânzare-cumpărare? aandreihn aandreihn Buna ziua, părinții mei dețin 2 imobile (case) una in care locuies ei cu fratele meu mai mare, și una in care locuies eu cu sotia și copilul, aceasta casa ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere locuinte pt tineri prin anl MikaelaRom MikaelaRom Pentru un apartament am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager cu tatal meu. Eu si soara mea detinem proprietate ... (vezi toată discuția)