avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua am primit un plic de la un birou executor cu proprire pe venituri in care scrie ca vor fi oprite sumele care intra la anumite bănci.
În cursul zilei de astăzi am primit si un mesaj de la banca transilvania cum ca mia fost blocată linia de credit si cardul pt proprire.... in cazul de fata se mai instituie oprire si la angajator sau rămâne doar poprirea pt banca.
Va multumesc pt informatii
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:56, 3 Mai 2019
Sunt posibile toate variantele legale. Vorbiți cu executorul să vedeți ce zice el. Poate se mulțumește doar cu executarea contului curent de la bancă. Dar dacă el vrea, legea îi permite să pună poprire și la angajator.
Intr-o alta postarea mi-ati zis ca legea nu permite 2 popriri pe acelasi nume sau ceva de genu ce primesc pe card e tot un salar dar mai mic.
La angajator salariu se primeste in mana nu in mediu bancar...iar in momentul cand am aplicat ca si codebitor pt creditul restant nu mi sa cerut nici un act de la locul de munca. De executor nu reusesc sa dau am tot încercat telefonic.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
andreeasebi88, utilizator
Păi și de ce acum ați deschis alt topic`? De ce nu ați continuat discuția pe vechiul topic`?
Nu am mai gasit acea discuție decât dupa ce am postat din nou imi cer scuze.
Deci pana la urma care ar fi soluția in cazul de fata?


Dapix a scris:

Păi și de ce acum ați deschis alt topic`? De ce nu ați continuat discuția pe vechiul topic`?

Dacă salariul îl primiți în mână, atunci executorul va fi nevoit să ceară poprirea direct la sursă. Salariul și pensia nu se pot popri de două ori, adică și la sursă și la Bancă. Dar dacă la Bancă intră alte venituri decât salariul sau pensia, este corect să se pună executare silită și pe contul bancar.
Alte venituri ce intră în contul curent, dacă nu sunt salarii, se popresc în procent de 100%.

Dubla poprire se referă doar la salariu în cazul salariaților, și pensie în cazul pensionarilor. Atât.
Dacă salariul îl primiți direct în mână, în cazul prezentat de dvs, nu prea aveți ce negocia cu executorul.

Executorul nu discută telefonic, trebuie să vă prezentați direct la sediul lui.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Incasare salariu in executare silita rodicala rodicala Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Cata rabdare sa mai avem ? bad_sonia bad_sonia Buna seara , din prostie sau nu akm cativa ani cand ne mergea fff bine atat mie cat si sotului din punct de vedere financiar am facut cateva credite de nevoi ... (vezi toată discuția)