avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita nerespectat de parintele nerezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident

Buna ziua, sunt divortata si am o fetita de sase ani, tatal minorei sta la 60 km de domiciliul nostru si are program de vizitare in fiecare prima si al treilea sfarsit de sapt de la ora 16.00 vineri pana la ora 18.00 duminica. Orele de vizitare nu sunt respectate de el niciodata, in sensil ca vineri vine foarte foarte rar la patru, de obicei intarzie o ora, ora si jumatate, iar duminica o aduce cand are el chef, ba la sapte, ba la opt, noua, fara sa ma anunte pe mine, isi bate joc de mine mai precis, ca eu stau si le astept duminica, iar vineri il asteptam cu fetita. Eu am incercat de nenumerate ori sa-l rog sa ma anunte macar, sa stiu si eu la ce ora o aduce sau vine sa o ia, dar fara vreun rezultat, lui nu-i pasa deloc. Pot sa fac plnagere la politie pentru nerespactarea sentintei civile si (1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii? Daca da la care politie? Unde am eu domiciliul sau la el?
Buna seara,
Nu aveti motive sa formulati plangere la politie.
Incercati sa va intelegeti CIVILIZAT in interesul minorei.
Doamna, va agitați prea mult pentru niște întârzieri care nu sunt neapărat intenționate. Ați spus că stă la 60 de km depărtare, drumul într-o zi de vineri atât de departe îți poate lua 45 de minute sau o ora și 45 de minute. Vreți sa va sune constant sa va dea date despre trafic?
Iar dacă duminica seara aduce copilul mai târziu și acesta e bucuros și a petrecut bine cu tatăl lui iar care este problema?
Nu va mai axați pe dumneavoastră și nevoia dumneavoastră de a controla totul ci pe copil. Iar copilul nu sta afara în ploaie așteptându-și părintele ci în casa la căldură.
Nu mai căutați motive sa va luați de tata. Nu este sănătos nici pentru dumneavoastră dar în primul rand pentru copil. Dacă de fiecare data când vine părintele sa îl ia dumneavoastră faceți scandal, cea care încalcă legea, respectiv articolul în care trebuie sa le încurajați relația sunteți dumneavoastră.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va lasati intimidata de aceste practici! Nu sunteti la dispozitia tatalui! Problemele traficului trebuie anticipate de tata si programul respectat.
Ce aveti dvs de facut?
1. Solicitati DGASPC monitorizarea programului de vizitare prin asistarea la preluarea si inapoierea copilului. Se va intocmi de fiecare data un proces verbal in care se va mentiona daca si la ce ora a avenit tatal.
Formulati cererea in scris, indicati in cerere temeiul art 18 alin6 din L272/2004 actualizata:
"6) Monitorizarea permite reprezentantilor serviciului public de asistenta sociala sau, dupa caz, persoanelor cu atributii de asistenta sociala sa asiste la preluarea copilului de catre parintele la care nu locuieste in mod statornic, la inapoierea acestuia, sa realizeze intervievarea parintilor, a copilului si a persoanelor cu care copilul locuieste, precum si a altor persoane, in vederea intocmirii raportului de monitorizare."
Luati nr de inregistrare pentru cerere!
2. In functie de cele consemnate solicitati in instanta modificarea programului sau se disciplineaza taticul si invata buna cuviinta.
3. Nu cred ca va mai intarzia, caci unii nu stiu de vorba buna, dar daca mai intarzie si cu DGASPC-ul la usa si nici nu anunta, la 16.30, dupa ce a fost incheiat pv de DGASPC si v-ati primit exemplarul pv, iar DGASPC-ul a plecat, plecati si dvs cu copilul. Ia sa vedeti cum data viitoare nu va mai avea probleme in trafic!
When, pe perioada week end-urilor sau vacantelor pe care copilul le petrece cu tatal, mama are dreptul sa se ocupe de propriul program care poate incepe la 16.30, imediat dupa ce copilul a fost preluat de tata. A incuraja o relatie nu inseamna obligatia de a suporta nesimtirea cuiva care crede ca timpul tau e la dispozitia lui! Scrie in hotarare 16? Atunci la 16 iei copilul!
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Doamna PS, depinde ce scrie în hotărâre. Dacă programul e prevazut începând cu o ora înseamnă că tatăl se poate prezenta oricând după ora respectiva. De regula în hotărâri se precizează un interval.
Iar faptul ca întârzie, v-ați gândit ca poate e dorința copilului sa stea mai mult cu tatăl? Ca doar copilul nu e un obiect sa îl ambalezi și sa îl predai dacă nu vrea. Nu asta susțineți pe la toate postările?
Interesul copilului e sa petreacă timp cu tatăl chiar dacă acesta întârzie. Mamelor dragi și preocupate de ce e mai bine pentru copil, sănătatea și liniștea acestuia ar trebui sa fie mai presus de orice.
OK, în situația asta tatăl întârzie și nu anunță. Mama se enervează și nu mai da copilul ca ajunge mai târziu. Începe scandalul. Cine pierde? Pai în primul rand copilul. Ciudat cum din atâta dragoste și dedicare tocmai el a fost pierdut din vedere.

Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă Reka, problema programului de vizită şi respectarea acestuia de către dvs. este sfântă,, aşa că, până fata ajunge la 18 ani, trebuie să vă obişnuiţi că obligaţia dvs. este AŞTEPTAREA la domiciliu, iar dreptul domnului este să vină când vrea şi DACĂ vrea. Deocamdată e greu de conceput această aberaţie, dar, cu timpul, vă veţi obişnui.
Deci, repet: faptul că el nu vine la program nu-l puteţi reclama la Poliţie sau aiurea, fiindcă un drept nu este obligaţie,
Iar faptul că domnul are program de vineri până duminică într-un interval orar înseamnă, aşa cum vi s-a spus, că în acel interval domnul poate să se prezinte oricând, poate veni să ia copilul, de exemplu, duminica la ora 17, că aşa vrea el. Data viitore, când se stabileşte program de relaţii, să cereţi instanţei să precizeze că nerespectarea orei de începere a programului anulează programul pe întregul interval.

Alte discuții în legătură

Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)